Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Περίπου σε 6.000 υπολογίζονται τα κενά

Για τη νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών προετοιμάζονται οι υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες της alfavita.gr ήδη έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα των κενών θέσεων από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης μετά τον ερχομό της Α΄ φάσης προσλήψεων. Το ΥΠΕΠΘ δηλώνει ότι μέχρι το Σάββατο 6/9 ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 8/9 θα έχει ανακοινώσει τον κατάλογο της β΄ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών. Το ΥΠΕΠΘ έχει υπολογίσει περίπου σε 2.000 τα κενά που πρέπει να καλυφθούν, ωστόσο οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι με τα δικά τους στοιχεία που προέρχονται από τον έλεγχο των κατά τόπους ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων τα κενά είναι τουλάχιστον 6.000
Παράλληλα σήμερα Τετάρτη 3/9 στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής θα συζητηθούν θέματα που αφορούν κυρίως την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Ο κ. Στυλιανίδης θα ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή αφού χθες ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: