Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 26/11 το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή και αιφνιδιαστική κίνηση, ανακοινώνοντας πως ο επόμενος διαγωνισμός για το διορισμό των εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου.
Με την απόφαση του αυτή έρχεται ουσιαστικά το Υπουργείο να τινάξει στον αέρα -και όχι τυχαία- τον προγραμματισμό χιλιάδων υποψηφίων, αφού μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, το ίδιο το ΑΣΕΠ διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού πριν το Γενάρη του 2009. Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να μεταφερθεί ο διαγωνισμός για μετά τα Χριστούγεννα χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία και στον ΑΣΕΠ να ετοιμαστεί καλύτερα αλλά και στους υποψηφίους να εκμεταλλευτούν το χρόνο των διακοπών για να διαβάσουν, το Υπουργείο επέμενε στην συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να ερμηνευθεί όλη αυτή η βιασύνη, είναι η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού, σπρώχνοντας χιλιάδες συναδέλφους στην αποτυχία και δικαιολογώντας κατά αυτό τον τρόπο την δική του πολιτική για μείωση των διορισμών. Μεταφέρεται έτσι σε εμάς τους ίδιους το βάρος της ευθύνης για το ότι είμαστε άνεργοι. Γιατί αποτύχαμε σε μια διαδικασία που όμως είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει και να αναπαράγει την ανασφάλεια, το άγχος και στο τέλος την αποτυχία.
Ενδεικτικό αυτής της προσπάθειας είναι άλλωστε και το γεγονός ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό η εξεταστέα ύλη είναι ακόμα μεγαλύτερη ενώ παράλληλα, οι θέσεις των διοριστέων είναι κατά πολύ μειωμένες. Κι όλα αυτά, την στιγμή που τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται να αυξηθούν τα κενά στα σχολεία λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Με τρόπο, λοιπόν, ξεκάθαρα προκλητικό και σαδιστικό το Υπουργείο Παιδείας κορυφώνει όλο αυτό το όργιο εμπαιγμού που συντελείται τον τελευταίο χρόνο στις πλάτες των αδιορίστων. Η τελευταία αυτή κίνηση μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε όλους τους συναδέλφους, που βλέπουν τις όποιες ελπίδες τους για επιτυχία στον διαγωνισμό να εξανεμίζονται μέσα σε μια νύχτα. Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να αποδείξει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αντιμετωπίζει τις χιλιάδες των συναδέλφων σαν δούλους σε ένα σκλαβοπάζαρο ελπίδας.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όσο συνεχίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι απέναντι σε αυτές τις πρακτικές τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Είναι ανάγκη όλη αυτή η οργή και η αγανάκτηση που νιώθει ο κόσμος της αδιοριστίας να εκφραστεί μέσα από συλλογικούς αγώνες. Η διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ να μην αποτελέσει το τέλος, αλλά την αρχή ενός δίκαιου αγώνα, ενός αγώνα δυναμικού για μόνιμη σταθερή δουλειά.
Δεν έμαθαν να μας σέβονται
Να μάθουν να μας φοβούνται



Επικοινωνήστε μαζί μας: 6979410524,6973657427
http://adioristoirethumnou.blogspot.com/
adioristoirethumnou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: