Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Πρωτομαγιά 2008

«το τραύμα ενός, μας πονάει όλους» *

Έχουν περάσει 122 χρόνια από την πρώτη απεργία την ημέρα της πρωτομαγιάς στο Σικάγο. Στις διεκδικήσεις που πρόβαλε το εργατικό κίνημα στην ιστορία του, τίποτα δεν ήταν εύκολο ή σίγουρο. Οποιαδήποτε νίκη πέτυχε ήταν αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων που σε πολλές περιπτώσεις κράτησαν δεκαετίες.
Σήμερα, 122 χρόνια μετά τα γεγονότα του Σικάγο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ύπαρξη προσπαθειών που κινούνται κόντρα στην κυρίαρχη αντίληψη που μας θέλει διασπασμένους και μόνους, η δημιουργία συλλογικοτήτων, όπως αυτή του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου, που προωθούν την ενότητα των εργαζομένων ενάντια στο κοινό αντίπαλο και την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είναι επιτακτική ανάγκη. Ότι όσο τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς του Σικάγου του 1886 παραμένουν αδικαίωτα και επίκαιρα, ο αγώνας θα είναι μονόδρομος.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πολύ ιστορία πίσω μας αλλά και πολύ δρόμο μπροστά μας. Όσα δικαιώματα έχουμε οφείλουμε όχι μόνο να τα υπερασπιστούμε αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα όχι μόνο για μας αλλά και για τις μελλοντικές γενιές ξεκινώντας από σήμερα. Με αντίπαλο το φόβο και τον ατομισμό. Με όπλο την αλληλεγγύη και την οργάνωση.
Με τη σιγουριά ότι εμείς έχουμε τη δύναμη και το δίκιο και για αυτό μπορούμε να νικήσουμε. Η πρωτομαγιά είναι δική μας.

*κεντρικό σύνθημα των απεργών του Σικάγο το 1884

Δεν υπάρχουν σχόλια: