Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Το κράτος δολοφονεί. Όλοι στους δρόμους!

Τις τελευταίες μέρες ένα κύμα οργής και αγανάκτησης έχει πλημμυρίσει όλους τους δρόμους της χώρας. Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις διαδηλώνουν ενάντια στην εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή από δύο ειδικούς φρουρούς το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων.
Τα όσα ακούγονται από πλευράς αστυνομίας και κυβέρνησης για «εξοστρακισμό της σφαίρας» και για «τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό» δεν πείθουν κανέναν απολύτως. Τα σώματα «ασφαλείας» στη χώρα μας, άλλωστε, έχουν μακροχρόνια εμπειρία σε τέτοια κατά τα άλλα μεμονωμένα περιστατικά, αφού τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταγραφεί επίσημα πάνω από 15.
Ειδικά, το τελευταίο διάστημα τα δείγματα γραφής της αστυνομίας είναι πάρα πολλά. Από τις «ζαρντινιέρες» και τα «πράσινα παπούτσια» μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στις μεγαλειώδεις φοιτητικές πορείες των δύο προηγούμενων χρόνων και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των γεγονότων είναι ότι οι υπεύθυνοι ουδέποτε τιμωρούνται, αντίθετα καλύπτονται πολιτικά και ηθικά από το επίσημο κράτος.
Είναι ανάγκη να γίνουν δύο πολύ σημαντικές επισημάνσεις:

  1. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου στο κέντρο της Αθήνας έχει ηθικό αυτουργό και πολιτικό υπεύθυνο. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αυτή που με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν στη Λευκίμη, με την ατιμωρησία των δολοφόνων του Ηρακλή Μαραγκάκη, με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν τον μετανάστη Μοχάμεντ Ασράφ πριν ενάμισι μήνα, με την ατιμωρησία όλων των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας, όπλισε το χέρι των δύο αστυνομικών – φονιάδων. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη.
  2. Η ωμή βία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτική του πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και πως στέκεται απέναντι στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέναντι στην δίκαιη οργή και αγανάκτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας που βλέπει να της στερούν με κάθε μέσο το μέλλον, απαντά με χιλιάδες δακρυγόνα, με πλαστικές σφαίρες, με ξύλο και συλλήψεις ακόμα και μαθητών.

Ήδη οι καθηγητές πανεπιστημίων έχουν προκηρύξει από την Δευτέρα τριήμερη απεργία. Απεργία επίσης έχει καλέσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ στις περισσότερες σχολές της χώρας οι φοιτητές προσανατολίζονται σε καταλήψεις. Είναι ανάγκη, αυτό το κύμα οργής και αγανάκτησης να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο και τις επόμενες μέρες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τον εκπαιδευτικό κόσμο και όλη την κοινωνία του Ρεθύμνου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην πόλη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Επικοινωνήστε μαζί μας: 6979410524,6973657427
http://adioristoirethumnou.blogspot.com/
adioristoirethumnou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: