Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Κείμενο που θα μοιραστεί στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

“S.O.S” θέματα για τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
S.O.S 1o
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει και να αναπαράγει την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για μια παράλογη εξεταστική διαδικασία, με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής να γίνεται τελευταία στιγμή, την ύλη να περιλαμβάνει τα πάντα κι ακόμα περισσότερα, τις θέσεις των διοριστέων να δίνονται με το σταγονόμετρο κτλ. Το πιο μεγάλο του, όμως, ‘’επίτευγμα’’ είναι ότι μεταφέρει σε εμάς το βάρος της ευθύνης για το ότι είμαστε άνεργοι αποκρύπτοντας τους πραγματικούς αίτιους.
S.O.S 2o
Αντίπαλος μου δεν είναι ο διπλανός μου. Αντίπαλοι μας είναι όλοι αυτοί που εδώ και χρόνια διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία μέσα από την υποχρηματοδότηση της. Που στοιβάζουν 30 παιδιά σε αίθουσες-κελιά μόνο και μόνο για να γλυτώσουν το κόστος των προσλήψεων. Που σαδιστικά και απροκάλυπτα παίζουν μαζί μας περιμένοντας δύο φορές την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσουν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, που… που… που…

S.O.S 3o
Δεν έχει κανένα νόημα να μένει ο καθένας μόνος του και θεατής σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αντιθέτως έχει το μεγαλύτερο νόημα να ενωθούμε στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και να διεκδικήσουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον.

S.O.S 4o
Αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια-συλλογικότητα!

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ας μην αποτελέσει το τέλος, αλλά την αρχή ενός δίκαιου αγώνα, ενός αγώνα δυναμικού για μόνιμη σταθερή δουλειά.
Γίνε κι εσύ μέλος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου
Επικοινώνησε μαζί μας: 6979410524,6973657427
http://adioristoirethumnou.blogspot.com/
adioristoirethumnou@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: