Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Σύλλογος Αποφοίτων τμ. Μουσικών Σπουδών του παν. Αθηνών: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βαθμολογιών

Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αγ.Ιωάννου 58Α, Αγ.Παρασκευή, 15342, Αθήνα
Τηλ/φαξ: 210.63 93 249, www.musicologia.gr , musgrad@gmail.com
Αθήνα, 23/02/2009
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΚΛΑΔΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕ16.01
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ
Στις 12/10/08, ημέρα Κυριακή και έπειτα από αναμονή επτά ετών – καθώς ο πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τον κλάδο της μουσικής διεξήχθη το 2001 – εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μουσικής ΠΕ 16.01 κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε δύο θεματικές ενότητες, ειδικού και γνωστικού αντικειμένου.

Οι διαφορές του εν λόγω διαγωνισμού σε σχέση με τους αντίστοιχους των υπολοίπων κλάδων της εκπαίδευσης, είναι πολλές: εξέταση και των δύο αντικειμένων σε μία μόνο ημέρα, ημίωρη παράταση που δόθηκε πέντε λεπτά πριν την προβλεπόμενη λήξη με πολλούς υποψηφίους να έχουν αποχωρήσει, τρία θέματα ανάπτυξης χωρίς ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στα παιδαγωγικά ζητήματα.

Στον διαγωνισμό των υποψηφίων του κλάδου της μουσικής προσήλθαν 697 διαγωνιζόμενοι. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε, και οι βαθμολογίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Για τον πρόσφατο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών των υπολοίπων κλάδων της εκπαίδευσης, στον οποίο προσήλθαν περίπου 57.000 διαγωνιζόμενοι, εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στα τέλη Μαΐου, δηλαδή σε περίπου τέσσερις μήνες από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ποιος ο λόγος της πολύμηνης καθυστέρησης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων;

Η Πρόεδρος
Μαρία Ζησοπούλου
Ο Γραμματέας
Γιώργος Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: