Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τα προβλήματα της παιδείας και το εξεταστικό

Την Κυριακή 29 Μάρτη η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τα προβλήματα της παιδείας και τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα.
Η εκδήλωση έχει σκοπό να ανοίξει με ουσιαστικούς – και όχι επικοινωνιακούς – όρους το διάλογο για την παιδεία μέσα στην κοινωνία και κυρίως στους άμεσα ενδιαφερόμενους: εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Για τις θέσεις της ΟΛΜΕ και τη στάση της απέναντι στο «διάλογο» του ΕΣΥΠ θα μιλήσει ο Θέμης Κοτσιφάκης (Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ).
Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μιλήσει ο Σκεύος Παπαϊωάννου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τις προτάσεις του ΕΣΥΠ όπως εκφράζονται από τους κ. Βερέμη και Μπαμπινιώτη, θα παρουσιάσει ο συνάδελφος Χρήστος Σουρουλής.
******
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 29 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10 π.μ., ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μαθητών και των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: