Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Λανθασμένες απαντήσεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04, της Ε. Μπολανάκη

Αγαπητοί συνάδελφοι,
κατόπιν μελέτης των απαντήσεων του ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2009 στο γνωστικό αντικείμενο ΒΙΟΛΟΓΙΑ του κλάδου ΠΕ04 θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
1. Η απάντηση "δ" στην ερώτηση 48 του γνωστικού αντικειμένου της βιολογίας του κλάδου ΠΕ0404 (ΒΙΟΛΟΓΩΝ) είναι λανθασμένη, καθώς εξ' ορισμού η βιοποικιλότητα αναφέρεται αποκλειστικά στην ποικιλία των έμβιων όντων ενός οικοσυστήματος, και συνεπώς στον αριθμό, στην πυκνότητα κτλ των ειδών ενός οικοσυστήματος και όχι στην ποικιλία των οικοσυστημάτων (στην οποία συμπεριλαμβάνονται αβιοτικοί παράγοντες) ούτε στην γενετική ποικιλότητα, η οποία μπορεί να είναι και ενδοειδικού τύπου. Ως εκ τούτου, και στηριζόμενη σε αντίστοιχη βιβλιογραφία (ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, Σήφης Λυκάκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, 3η έκδοση , σελ 281 - βιβλίο βιολογίας γ' λυκείου γενικής παιδείας -οργανισμού εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, σελ 72) παρακαλώ για την άμεση επέμβαση σας για τη διόρθωση της απάντησης από "δ" σε "α".
2. Η απάντηση "δ" στην ερώτηση 72 στο γνωστικό αντικείμενο ΒΙΟΛΟΓΙΑ του κλάδου ΠΕ0401 (ΦΥΣΙΚΩΝ) είναι επίσης λανθασμένη και πρέπει να διορθωθεί σε "γ" καθώς το άθροισμα κοινότητα και αβιοτικό περιβάλλον συνιστούν ένα οικοσύστημα και όχι μία τροφική αλυσίδα. Θα εκτιμούσα μία απάντηση στα παραπάνω ζητήματαΕυχαριστώ εκ των προτέρων,
Ευγενία Μπολανάκη, Βιολόγος, PhD.
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: