Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

"Πόση απάθεια επιτέλους για την ασάφεια στα θέματα των φιλολόγων;", Ομάδα Φιλολόγων

Δεν ζητάμε το παράλογο, απλά το δίκαιο και το ξεκάθαρο. Η προχειρότητα στις εκφωνήσεις των ερωτήσεων 65 και 70 της ιστορίας των φιλολόγων οδήγησε πολλούς συναδέλφους στην επιλογή της λανθασμένης -κατά το ΑΣΕΠ- απάντησης. Θα ήταν μονότονο να επικαλεστούμε και πάλι τα σχολικά αλλά και επιστημονικά εγχειρίδια που επιτέπουν με ασφάλεια την επιλογή και άλλης απάντησης. Δεν ζητάμε την αναίρεση των επιλογών δ(Σεβρών) και β(Παπάγου) των ερωτήσεων 65 και 70 αντίστοιχα -κάτι τέτοιο θα ήταν εγωιστικό προς άλλους συναδέλφους- αλλά διεκδικούμε από το ΑΣΕΠ την λήψη και των επιλογών β(Βουκουρεστίου) και γ(Καραμανλή) ως σωστές. Τουλάχιστον δικαιούμαστε όλοι την διεκδίκηση μιας θέσης με τους ίδιους όρους.

Ο εκπαιδευτικός όταν κάνει λάθος μέσα στην τάξη, είτε σοβαρό είτε αμελητέο, οφείλει να το παραδέχεται στους μαθητές για να εξακολουθεί να έχει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους (ερώτηση παιδαγωγικών). Το ΑΣΕΠ με ποια κριτήρια σε άλλους κλάδους παραδέχτηκε τα λάθη του και στους φιλολόγους υιοθετεί την πολιτική της απάθειας;

Τελικά και ο γιαλός είναι στραβός και κατ' επέκταση αρμενίζουμε κι εμείς στραβά.. αγαπητέ συνάδελφε!
Ομάδα φιλολόγων
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: