Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, όπως είχε αποφασιστεί σε συνέλευση του Συλλόγου αδιόριστων εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η παρέμβαση αυτή είχε σαν στόχο να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με τους απλήρωτους εδώ και μήνες συναδέλφους μας, που διδάσκουν στην πρόσθετη διδακτική στήριξη στο νομό μας.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας εκτός από μέλη του συλλόγου παρευρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του δ.σ της ΕΛΜΕ καθώς και της ΕΛΤΕΕ.
Όταν θέσαμε στο διευθυντή το πρόβλημα, αφού μας εξέφρασε τη ‘’λύπη’’ και τη ‘’συμπαράστασή’’ του, ως είθισται… δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια, στα οποία στηριζόταν η πρόσθετη διδακτική στήριξη, έχουν σταματήσει κι άρα δεν μπορεί άμεσα να γίνει κάτι…
Εμείς, παρόλα αυτά, τονίσαμε ότι δεν είμαστε μέρος αυτού του προβλήματος και απαιτήσαμε να δοθεί άμεσα λύση. Αναμφισβήτητα, με τη στάση αυτή που κρατούν οι αρμόδιοι, απαξιώνεται η ίδια η λογική αυτού του θεσμού, αφού η πρόσθετη διδακτική στήριξη θα μπορούσε να προσφέρει πραγματικά στο χώρο του σχολείου. Υποτιμάται όμως πραγματικά η αξιοπρέπειά μας , όταν ζητάμε να πληρωθούν οι συνάδελφοι για αυτά τα οποία έχουν δουλέψει! Σε λίγο ίσως τους ζητήσουν να φορολογηθούν και για χρήματα που ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους!
Του θέσαμε επίσης το ζήτημα για το πώς γίνονται οι προσλήψεις στην πρόσθετη κι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια. Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις δείχνει ότι δυστυχώς στηρίζονται κατά βάση στις πελατειακές σχέσεις, στις κουμπαριές και τα ρουσφέτια…
Εν τέλει, δεν πήραμε κάποια δεσμευτική απάντηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι πήραν το μήνυμα, πως από εδώ και στο εξής υπάρχει μια συλλογικότητα, που παλεύει, διεκδικεί κι απαιτεί τα αυτονόητα για το χώρο της αδιοριστίας. Ας είμαστε και περισσότεροι την επόμενη φορά και κάθε στιγμή που θα διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε! Που δε θα επαιτούμε αλλά θα απαιτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: