Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Γίνε κι εσύ μέλος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου εδώ και δύο βδομάδες έχει ξεκινήσει μια οργανωτική καμπάνια προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με τον κόσμο της αδιοριστίας στο νομό. Κατά τις παρεμβάσεις μας στα φροντιστήρια, τις πρόσθετες και τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλο το διάστημα της υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές και ωρομίσθιους, μιλάμε με τους συναδέλφους, τους ενημερώνουμε για τη δράση του συλλόγου και τους καλούμε να γίνουν και αυτοί μέλη της κοινής μας προσπάθειας για αξιοπρέπεια και ένα καλύτερο μέλλον.
Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα και κάθε μέρα αρκετοί συνάδελφοι συμπληρώνουν την αίτηση εγγραφής. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και όλο το επόμενο διάστημα.
Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας, πάμε κόντρα στη λογική που μας θέλει διασπασμένους, ενωνόμαστε και διεκδικούμε συλλογικά λύση στα προβλήματα μας!

2 σχόλια:

chrysa είπε...

Ποια η διαφορά από τον Πανελλαδικό Σύλλογο; Εγώ γράφτηκα εκεί και είμαι από Κρήτη. "ανήκω" σε εσάς;

Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είπε...

Γειά σου!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου και η ΠΕΑΕ είναι δύο διαφορετικά πράγματα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι και αντιπαραθετικά μεταξύ τους. Απλά έχουν οικοδομηθεί πάνω σε μια διαφορετική λογική. Το ότι είσαι μέλος της ΠΕΑΕ δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι μέλος και του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου. Εμείς πάντως σε κάθε περίπτωση καλούμε και εσένα όπως και όλο το κόσμο της αδιοριστίας στη πόλη μας να γνωριστούμε και να δώσουμε συλλογικά και ενωτικά τον αγώνα για τα δικαιώματα μας. Αν θέλεις να έχουμε μια επαφή, υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας στις προκηρύξεις και τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στο blog ή διαφορετικά μπορείς να έρθεις στην επόμενη συνέλευση του Συλλόγου, η ημερομηνία της οποίας θα δημοσιευθεί και στο blog και στις τοπικές εφημερίδες.