Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Απλήρωτοι ακόμη χιλιάδες καθηγητές για την πρόσθετη διδασκαλία

Περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ακόμη το υπουργείο Παιδείας στους 20.000 καθηγητές (13.500 ωρομίσθιους, 6.000 μόνιμους και 500 αναπληρωτές) που εργάστηκαν το 2007 - 08 στα προγράμματα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ), του ενδοσχολικού, δηλαδή, φροντιστηρίου για μαθητές λυκείου. Στα 29.000 τμήματα της ΠΔΣ, που λειτούργησαν πέρυσι σε όλη την Ελλάδα, φοίτησαν περί τους 78.000 μαθητές σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που έφτασαν τους 120.000 και 150.000 μαθητές.

Με άλλα λόγια πέρυσι το μαθητικό δυναμικό μειώθηκε, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η ΠΔΣ ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και μέχρι τότε οι μαθητές είχαν αναζητήσει αλλού βοήθεια, εννοώντας φυσικά τα φροντιστήρια”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γρηγόρης Καλομοίρης, προσθέτοντας ότι ο θεσμός της ΠΔΣ είναι σημαντικός και πρέπει να στηριχθεί. “Όμως, αντιμετωπίζεται από όλες τις κυβερνήσεις ως θεσμός που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΠΘ τον απαξιώνει και ουσιαστικά προσπαθεί να τον καταργήσει”, σχολίασε ο κ. Καλομοίρης.

ΥΠΕΠΘ: Έναρξη το Σεπτέμβριο. Περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας για την αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στην ΠΔΣ. Το ποσό αφορά τις οφειλές για το τελευταίο τρίμηνο του 2006 - 07, που ήδη δόθηκαν, και το σύνολο της περσινής σχολικής χρονιάς, που όμως δεν καταβλήθηκε στους καθηγητές. Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΕΠΘ, έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί σταδιακά η καταβολή των δεδουλευμένων ενώ, επιπλέον, έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για τη νέα χρονιά. Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα της “Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης 2008 - 2009” (ΠΔΣ) θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας.
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: