Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών Μουσικής κλάδου ΠΕ16.01, της Βασιλικής Νικ. Κακαγιάννη

Με την αριθμ. 41592/Δ2/09-04-2009 εγκύκλιο, το ΥΠΕΠΘ καλούσε τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ16.01 να υποβάλλουν αίτηση για μόνιμο διορισμό σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γενικής παιδείας για το σχολικό έτος 2008-2009.

Οι διορισμοί θα γίνονταν: α) από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ του έτους 2009 (προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Π/2008) σε ποσοστό 60% των κενών οργανικών θέσεων κατά το σχολικό έτος 2008-2009 και β) από τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών σε ποσοστό 40%.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων οριζόταν από 13/04/2009 έως και 28/04/2009 και δεν προβλεπόταν να δοθεί καμία παράταση.

Σύμφωνα με το Ν. 3391/2005 άρθρο 9 παρ. 5 προηγούνται οι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών (ποσοστό 40%) και ακολουθούν οι διοριστέοι του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (ποσοστό 60%).
Μέχρι πρότινος, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος διορισμών του ΥΠΕΠΘ μας ενημέρωναν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σύντομα θα ανακοινωθούν οι διορισμοί, όπως προέβλεπε και η εγκύκλιος. Τώρα, μας πληροφόρησαν ότι δεν θα γίνουν οι διορισμοί, γιατί το Υπουργείο Οικονομικών (στα πλαίσια περιορισμού των δαπανών;) δεν εγκρίνει τις πιστώσεις που απαιτούνται για το διορισμό.

Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά:

1) Είναι δυνατόν να προκηρύσσουν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις;
2) Είναι δυνατόν να ανακοινώνονται οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, να εκδίδεται η εγκύκλιος για διορισμό για το σχολικό έτος 2008-2009, να υποβάλλουμε αίτηση προτιμήσεων για τις περιοχές διορισμού που ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ και να μην έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις;
3) Οι 200 θέσεις ( 80 από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και 120 από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) πώς και πότε θα καλυφθούν; Δεν υπάρχει προηγούμενο ούτε σε εκπαιδευτικούς, ούτε στο δημόσιο τομέα, να προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και να μην προχωρούν στους διορισμούς, ακολουθώντας τη διαδικασία που ορίζεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Παρακαλώ τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΠΕΑ να αναδείξουν το πρόβλημα και να κινητοποιηθούν ώστε να αναγκάσουν το ΥΠΕΠΘ να κάνει τους διορισμούς τους οποίους αυτό προκήρυξε και οι οποίοι είναι αναγκαίοι. Πολύ φοβάμαι ότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει η αρχή για τον περιορισμό των μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων, αν και έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όλων των ειδικοτήτων.
Βασιλική Νικ. Κακαγιάννη
Εκπαιδευτικός μουσικής ΠΕ16.01

Δεν υπάρχουν σχόλια: