Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο Δήμος Αθηναίων δεν παραχωρεί χώρο και ηλεκτρισμό για την κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε

Δήλωση – Δελτίο Τύπου του εκπροσώπου των
ανεξάρτητων αυτόνομων αγωνιστικών ριζοσπαστικών
Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε., Βασίλη Μακρή

Σε μια πρωτοφανή «απαγόρευση» περνάει ο Δήμος Αθηναίων ενάντια στην προγραμματισμένη κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει εδώ και μία εβδομάδα η ΔΟΕ, κινητοποίηση που γίνεται :

- Για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Παιδείας και την κατοχύρωση του ενιαίου 12χρονου σχολείου και της δίχρονης, δημόσιας δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

- Για την κατοχύρωση της σταθερής εργασίας και την κατάργηση της ωρομισθίας, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την καταστρατήγηση του ωραρίου.

- Για το χτύπημα της πολιτικής της λιτότητας και της κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στην καταλήστευση των Ταμείων.

Με έγγραφό του που υπογράφεται από τον Γ. Γραμματέα κ. Θεοδώρου Η., ο Δήμος Αθηναίων απαντάει στο αίτημα της ΔΟΕ, για τη χρήση ρεύματος και χώρου στην πλατεία Συντάγματος, ότι «συνάγεται (εκ της νομοθεσίας) η μη παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής σας και η μη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος». Η νομοθεσία την οποία επικαλείται η απαγορευτική απόφαση, σχετίζεται με «την υπαίθρια διαφήμιση» και την «υπαίθρια προβολή πολιτικών μηνυμάτων». Μήπως ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία από τις εταιρείες διαφημίσεων; Ή μήπως τα επιχειρηματικά συμφέροντα των διαφόρων οργανώσεων και εταιρειών που κατά καιρούς κλείνουν την πλατεία Συντάγματος έχουν μεγαλύτερη αξία από τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών;

Είναι ξεκάθαρο ότι η μη παραχώρηση χώρου για την εκπαιδευτική κινητοποίηση είναι πολιτική απόφαση, πίσω από την οποία βρίσκεται η κυβερνητική πολιτική και τα εκλογικά της συμφέροντα.

Δεν θέλουν να εμφανιστεί η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας προσχολικής αγωγής στους ιδιώτες και τους Δήμους.

Δε θέλουν να μάθει η κοινωνία για τους απλήρωτους ακόμη ωρομίσθιους που γυρνάνε από σχολείο σε σχολείο για 300 € το μήνα, μισθό πείνας και ντροπής.

Δε θέλουν να μάθει η κοινωνία για τα 6 δις που λείπουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, χρήματα που έκαναν φτερά στο βωμό του χρηματιστηριακού τζόγου και της ανασφάλιστης εργασίας.

Δεν θέλουν να ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών για το σχολείο των όλων και των ίσων. Για το 12χρονο ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Το Σάββατο το μεσημέρι στις 12:00 θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα, με τα πανώ μας και τα τραγούδια μας. Με τους συλλόγους και τους γονείς, με τους μαθητές μας και τα παιδιά μας.

Ας μείνει ο Δήμος Αθηναίων στο ρόλο του κομιστή «απαγορεύσεων», μαζί με την κυβέρνηση που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: