Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΟΛΜΕ: Να αποφυλακιστεί τώρα ο μαθητής Σταύρος Βαγγελάκης, ο οποίος κρατείται από το Δεκέμβρη στις φυλακές Αυλώνας!

Ο.Λ.Μ.Ε.
Κορνάρου 2 & Ερμού
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338
http://www.olme.gr/
e-mail:olme@otenet.gr
Αθήνα, 2/6/09
Να αποφυλακιστεί τώρα ο μαθητής Σταύρος Βαγγελάκης,
ο οποίος κρατείται από το Δεκέμβρη στις φυλακές Αυλώνας!
Την ώρα που οι πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της Siemens βρίσκονται στο εξωτερικό για να αποφύγουν την προφυλάκιση, ενώ και οι βασικοί πρωταγωνιστές άλλων σκανδάλων (Βατοπέδι, ομόλογα) παραμένουν ελεύθεροι, η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της στους νέους που συνελήφθησαν στα επεισοδιακά συλλαλητήρια του περασμένου Δεκεμβρίου, που έγιναν μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αδικαιολόγητη και εξαιρετικά «σκληρή» προβάλλει η εισαγγελική πρόταση για έναν ανήλικο που συνελήφθη στις κινητοποιήσεις της νεολαίας τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας έχει προαναγγείλει εδώ και δυόμισι μήνες νομοθετική ρύθμιση για περιορισμό των προφυλακίσεων (γιατί στη χώρα μας είναι διπλάσιες του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αποτελούν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού των κρατουμένων), στη δικαστηριακή πρακτική τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι εισαγγελείς αντιμετωπίζουν με μεγάλη αυστηρότητα ακόμα και τους ανηλίκους που συμμετείχαν στα δεκεμβριανά επεισόδια στην Αθήνα, ενώ στη Λάρισα έχει ενεργοποιηθεί και ο δρακόντειος «τρομονόμος».

Για τον Σταύρο Βαγγελάκη που δούλευε τα πρωινά υδραυλικός και παρακολουθούσε νυχτερινό επαγγελματικό λύκειο (Περιστέρι) κατέθεσε θετικά ο λυκειάρχης του, ενώ και ο προϊστάμενος των φυλακών Αυλώνα βεβαιώνει για την καλή διαγωγή του, ότι παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα στο σχολείο της φυλακής, ενώ εργάζεται εθελοντικά ως καθαριστής.
Η εισαγγελική πρόταση, όπου γίνεται λόγος για «θλιβερή απώλεια ζωής του 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού» (και όχι για δολοφονία), προσπερνά χωρίς ανάλυση το νεαρό της ηλικίας και κάποια στοιχεία που σχετίζονται με την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη του νέου, που είδε πριν από έναν μήνα να αφήνεται ελεύθερος 18χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενός του για τα ίδια αδικήματα.
Να αποφυλακιστεί τώρα ο μαθητής μας Σταύρος Βαγγελάκης
Να μην αφήσουμε το ρατσισμό ν’ απλωθεί στα σχολεία!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κώστας Μανιάτης
Ο Γ.Γραμματέας
Θέμης Κοτσιφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: