Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Σύλλογος Αποφοίτων τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας: Διορισμοί κλάδου Μουσικής ΠΕ 16.01

ΣΥΛΛΟΓΟΣ AΠOΦOITΩN του TMHMΑΤΟΣ MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN
του ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΥ AΘHΝΩΝ

(Στοιχεία επικοινωνίας: Αγ. Ιωάννου 58Α, Αγ. Παρασκευή, 15342, τηλ/φαξ: 2106393249,
musgrad@gmail.com, www.musicologia.gr )
Αθήνα, 01 Ιουνίου 2009
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς :
Γενική Γραμματέα ΥΠΕΠΘ, κ. Ν. Γκοτσοπούλου
ΥΠΕΠΘ, Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ε., Τμήμα Α, Προσωπικού Διορισμών

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Διεύθυνση Προϋπολογισμού

Θέμα : Διορισμοί κλάδου Μουσικής ΠΕ16.01

O κλάδος μας αντιμετωπίζει ακόμη μια φορά την αυτοαναιρούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που χρόνια τώρα υπηρετεί και έχει εξαναγκάσει τους νέους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 16.01 σε ημιαπασχόληση ωρομίσθιας των 300 ευρώ, ενώ έχει μετατρέψει τη μουσική παιδεία στα σχολεία της χώρας σε αποπαίδι της εκπαίδευσης .

Μετά από τις πολύχρονες πιέσεις και διαμαρτυρίες, προς κάθε δυνατή κατεύθυνση είχαμε την ελπίδα ότι με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την προκήρυξη που προηγήθηκε θα έμπαινε μια λογική αλληλουχία στους διορισμούς του κλάδου. Δυστυχώς η πρακτική του ΥΠΕΠΘ φαίνεται μέχρι τώρα να διαψεύδει και να αναιρεί την ίδια τη διαδικασία που το ίδιο θέσπισε και προσδιόρισε από το 2007.
Η καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (5 μήνες περίπου) είχε ως συνέπεια να πρέπει να γίνουν διορισμοί τον Μάιο του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους 2008-09 για τις κατηγορίες 30μηνιτών, 24μηνιτών, 40% από πίνακα προϋπηρεσίας, 60% από πίνακα επιτυχόντων και ακολουθούν με την ίδια σειρά οι διορισμοί του επόμενου έτους 2009-2010 που γίνονται τον Ιούλιο –Αύγουστο με σχετικές εγκυκλίους που αναμένονται τον Ιούνιο και Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Με τη διαφαινόμενη αναβολή της εφαρμογής της εγκυκλίου διορισμών του Απριλίου για το έτος 2008-2009, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ΥΠΕΠΘ, αλλά και για το Υπουργείο Οικονομικών, την άρνηση του οποίου επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας:

1. Είναι δυνατόν να προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, να ανακοινώνονται οι επιτυχόντες, να εκδίδεται η εγκύκλιος για διορισμό σχολικού έτους 2008-2009, να υποβάλλονται αιτήσεις προτιμήσεων για τις περιοχές διορισμού που ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ και να μην έχουν εξασφαλισθεί στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου οι αναγκαίες πιστώσεις; Μήπως το ΥΠΕΠΘ δεν είχε προϋπολογίσει τον αριθμό των προσλήψεων που προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία για τις σχετικές κατηγορίες προϋπηρεσιών και επιτυχόντων ΑΣΕΠ;

2. Πως ευσταθεί η δικαιολογία που επικαλείται το ΥΠΕΠΘ «ότι καθυστερούν οι διορισμοί διότι δεν εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών τις πιστώσεις για το 40% »;

3. Ακόμη περισσότερο, μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΥΠΕΠΘ οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο πότε και πως θα καλύψει για τα έτη 2008-9 και 2009-10 τις 200 θέσεις ( 80 από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και 120 από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) καθώς και τις κατηγορίες 24μηνιτών -30μηνιτών ;

Τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών οφείλουν να σταματήσουν τον εμπαιγμό με τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και την ομηρία χιλιάδων πτυχιούχων που μετά από πολύχρονες σπουδές και επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διεκδικούν να καλύψουν τα υπαρκτά εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για την κατάσταση αυτή και ότι οι διορισμοί θα γίνουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Μετά τιμής,


Η Πρόεδρος
Μαρία Ζησοπούλου
Ο Γραμματέας
Γιώργος ΛιάπηςΔεν υπάρχουν σχόλια: