Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.: Δελτίο τύπου

Εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί απασχολούμαστε στη δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της. Διδάσκουμε στα δημόσια σχολεία, και συμβάλλουμε στη μόρφωση των παιδιών, όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοί συνάδελφοί μας. Ωστόσο, καλούμαστε να επιτελέσουμε το λειτούργημα αυτό σε απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις έννοιες της εκπαίδευσης, της ατομικής αξιοπρέπειας, και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αποτελούν σχεδόν το ¼ του προσωπικού που εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Ολόκληροι τομείς της εκπαίδευσης όπως το ολοήμερο δημοτικό και η πρόσθετη διδακτική στήριξη απαρτίζεται αποκλειστικά από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Η ωριαία αποζημίωση για φέτος ήταν περίπου 8 ευρώ καθαρά δηλαδή οι μηνιαίες αποδοχές μας δεν ξεπερνούν στο πλήρες ωράριο τα 350 ευρώ. Ταυτόχρονα το υπουργείο απαγορεύει στους ωρομίσθιους να έχουν οποιαδήποτε εξωσχολική διδακτική απασχόληση.

Τέλος, ο Ιούνης μας βρίσκει απολυμένους και μόνο οι «τυχεροί», που κατάφεραν να συμπληρώνουν τα ένσημα (και από άλλες εργασίες) παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Η πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με απόφαση που πήρε στη γενική συνέλευση καλεί όλους τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να παραστούν στη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου στις 12:30μ.μ την Τρίτη 15 Ιουνίου, ημέρα απόλυσης των ωρομισθίων από την πρωτοβάθμια εκπ/ση.

Η διαμαρτυρία μας αποσκοπεί στο να θέσει το θέμα του υψηλού αριθμού ενσήμων που απαιτούνται για να πάρει κάποιος ωρομίσθιος ταμείο ανεργίας (125 ένσημα).

Ακόμα και όταν όμως κάποιος καταφέρει να συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και να φτάσει στην πόρτα του ΟΑΕΔ θα χρειαστεί να περιμένει έως και δυο μήνες μέχρι να πάρει το ταμείο του λόγω της έλλειψης προσωπικού στους ΟΑΕΔ.

Απαιτούμε

Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας στο τέλος κάθε μήνα
Πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αβθμιας, βθμιας εκπαίδευσης
http://oromisthioi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: