Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) δείχνει αύξηση των μαθητών και μείωση των καθηγητών το 2007/08 – Ανάγκη για περισσότερους μόνιμους διορισμούς

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας (13/8/2008) για το σχολικό έτος 2007/08 δείχνει αύξηση του σχολικού πληθυσμού κατά 1,2% στη Δευτεροβάθμια. Την ίδια στιγμή το διδακτικό προσωπικό μειώθηκε κατά 1% στη Δευτεροβάθμια. Είναι φανερό, αν πάρουμε υπόψη και τις μαζικότερες από κάθε άλλη χρονιά συνταξιοδοτήσεις καθηγητών, ότι οι φετινοί διορισμοί δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και που αναμένεται να αυξηθούν. Το ΥΠΕΠΘ πρέπει να προχωρήσει σε συμπληρωματικούς διορισμούς διαφορετικά είναι πιθανόν να έχουμε φέτος αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων. Η ΟΛΜΕ ζητάει να αυξηθούν οι μόνιμοι διορισμοί και να καταργηθεί ο απαράδεκτος θεσμός των ωρομισθίων που καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «μισθούς» 300 – 400 ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: