Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Το Σεπτέμβριο οι εξετάσεις για τους Μουσικούς;

Στην τελική ευθεία για τη διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού των μουσικών μπήκε το ΑΣΕΠ, με την ανακοίνωση του πίνακα των αποκλειομένων. Η προκήρυξη με αριθμό 1Π/2008 (ΦΕΚ 267/3.6.2008 ) προβλέπει 120 θέσεις εκπαιδευτικών Μουσικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόθεση του ΑΣΕΠ είναι να διενεργήσει τις εξετάσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου. Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι πτυχιούχοι - γεννηθέντες έως και το έτος 1987- των εξής πανεπιστημιακών τμημάτων: Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών , Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς σε δύο θεματικές ενότητες . Η Πρώτη αφορά: Εξέλιξη της Μουσικής (ιστορική – μορφολογική) & μουσική ακουστική, Ιστορική, Μορφολογική, Στοιχεία Μουσικής Ακουστικής, Βασικές γνώσεις Οργανογνωσίας, Στοιχεία Κυματικής & Ακουστικής, Στοιχεία Φυσικής των Μουσικών Οργάνων, Στοιχεία Ψυχοακουστικής, Οργανογνωσία.
Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά τη Διδακτική Μεθοδολογία - Παιδαγωγικά θέματα και έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των βασικών παιδαγωγικών γνώσεων των υποψηφίων .Η εξεταστέα ύλη που αναφέρεται στη δεύτερη θεματική ενότητα περιλαμβάνει δύο επιμέρους θέματα:
α) διδακτική μεθοδολογία - ειδική διδακτική
β) γενικά ψυχοπαιδαγωγικά θέματα.
Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: