Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

«Μαχαίρι» στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών - Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα

Με δυο διαφορετικές ανακοινώσεις μέσα σε δυο μήνες το ΥΠΕΘ κόβει 658 θέσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, χθες, 25 Αυγούστου, το ΥΠΕΠΘ προκήρυξε για τον προσεχή διαγωνισμό εκπαιδευτικών, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2009, συνολικά 5.072 θέσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009/10 και 2010/11 (βλ. πίνακα). Ωστόσο δυο μήνες πριν, στις 25 Ιουνίου το ΥΠΕΠΘ, με επίσημη ανακοίνωση που στάλθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε προκήρυσσε 5.730 θέσεις για τον ίδιο διαγωνισμό. Να σημειώσουμε ότι στον προσεχή διαγωνισμό των εκπαιδευτικών αναμένεται να πάρουν μέρος διεκδικώντας τις θέσεις αυτές περίπου 70.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέσα σε δυο μήνες, με την χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ είδαν τις ούτως ή άλλως λιγοστές διεκδικούμενες θέσεις να μειώνονται περίπου κατά 12%
Οι περισσότερες θέσεις κόπηκαν από τις ειδικότητες των δασκάλων, των Νηπιαγωγών , των Γυμναστών και των Φιλολόγων, των ειδικοτήτων , δηλαδή, με το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων. Κι αυτό παρόλο που φέτος υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών σε σχέση με άλλες χρονιές, φαινόμενο που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Εξάλλου, τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΥΕ δείχνουν και συνολική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου.
Εδώ θα βρείτε αναλυτικό συγκριτικό πίνακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: