Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Κάλεσμα της ΟΛΜΕ για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδήλωση στις 6/9 στη Θεσσαλονίκη

Ο.Λ.Μ.Ε.
Κορνάρου 2 & Ερμού
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr
Aθήνα, 27-8-08
ΠΡΟΣ
τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 6/9/08 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αγαπητοί /-ές συνάδελφοι/-σσες,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σας εύχεται κάθε επιτυχία στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό σας έργο.
Όπως γνωρίζετε, η χρονιά ξεκινά με το πανεργατικό - πανυπαλληλικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από τις τριτοβάθμια συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σας καλούμε όλες/όλους να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ουσιαστικές αυξήσεις, που να οδηγούν σε αξιοπρεπείς μισθούς (1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό), δίκαιο φορολογικό σύστημα, ισχυρό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές (πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια στους εκπαιδευτικούς), άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ, μόνιμη εργασία για όλους.
Καλούμε ιδιαίτερα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας να οργανώσουν τη μαζική παρουσία των συναδέλφων μας στο συλλαλητήριο αυτό. Είναι αναγκαίο γι’ αυτό το λόγο να υπάρξει από εσάς, ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, ενημέρωση και κάλεσμα για συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών, αλλά και οργάνωση της μετακίνησης των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.
Καλούμε, επίσης, τα υπόλοιπα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας να οργανώσουν, στο μέτρο του δυνατού, τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Από την Αθήνα η ΟΛΜΕ θα μισθώσει πούλμαν για την αυθημερόν μετακίνηση των συναδέλφων στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής να ενημερώσουν άμεσα τους συναδέλφους και να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους (μέχρι την Τετάρτη 3/9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: