Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΥΠΕΠΘ: Το Σάββατο 2/8 θα ανακοινωθούν οι διορισμοί 6.827 μονίμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2008-2009-Πόσοι διορίζονται ανά κατηγορία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1 Αυγούστου 2008


Άρχισε η ανακοίνωση των διορισμών από το ΥΠΕΠΘ μέσω sms.


Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται αύριο, 2-8-2008, στον ιστότοπο http://www.ypepth.gr/ οι διορισμοί 6.827 μονίμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2008-2009. Με την ανακοίνωση των διορισμών υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σε διδακτικό προσωπικό και η απρόσκοπτη λειτουργία τους με την έναρξη του διδακτικού έτους. Παράλληλα, εφαρμόζεται άμεσα η επιταγή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων, νόμου ο οποίος ικανοποιεί πάγια και χρόνια αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα διορίζονται:

  • 400 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν το 1/5 όσων περιλαμβάνονται στους πίνακες με προϋπηρεσία 30 μηνών.
  • 1.064 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή το σύνολο όσων έχουν προϋπηρεσία 24 μηνών και μία επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τον κλάδο τους.
  • 1.072 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών για την κάλυψη ποσοστού 40%.
  • 1.383 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2006 για την κάλυψη ποσοστού 60%.
  • 2.322 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών για την κάλυψη ποσοστού 40%.
  • 586 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2006 για την κάλυψη ποσοστού 60%.

Θα ακολουθήσουν συμπληρωματικοί διορισμοί για τις θέσεις των εκπαιδευτικών που απέμειναν κενές από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2006 για την κάλυψη του ποσοστού 60%.

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται, για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 21 έως και 25 Αυγούστου 2008 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2008-2009.
Οι διορισμοί των πολυτέκνων εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: