Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Καταγγελία για τις αιτήσεις των ωρομισθίων,της Μάρθας Βασιλειάδη

Θέμα: Σχετικά με τη διευκρίνηση που έστειλε ο υπουργούς για τους αναπληρωτές και ωρομισθίους:
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank862m.php
"Σχετ. α. Φ. 361.1/363/64313/Δ1/16-5-08 Εγκύκλιος
β. 64310/Δ2/16-5-2008 Εγκύκλιος
Στο κεφ. Β΄ του Α’ Μέρους των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων αναφέρεται ότι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών σχολ. έτους 2008-2009 όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά (ανωτέρω α και β σχετική) και όσοι είναι ιδιοκτήτες ωδείων (ανωτέρω β σχετική).
Για κοινωνικούς λόγους, και επειδή δεν είναι γνωστό αν οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών θα συνεχίσουν να απασχολούνται και κατά το επόμενο διδακτικό έτος, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για ένταξη στους οικείους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, με την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν, κατά περίπτωση, και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνουν ότι: α) είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά και β) θα αναστείλουν τη λειτουργία των φροντιστηρίων ή των ωδείων ή θα παραιτηθούν πριν την ανάληψη υπηρεσίας ως εκπαιδευτικών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ”
Καταγγελία: Πώς είναι δυνατόν;!!!
Οι ωρομίσθιοι που δεν ξέρουν ΠΟΣΕΣ ώρες θα δουλέψουνε ούτε ΠΟΤΕ θα τους καλέσουνε, που δεν ξέρουν ΠΟΤΕ θα πληρωθούν τις ώρες που δουλέψανε, που δεν ξέρουν ΑΝ θα επαναπροσληφθούν την επόμενη χρονιά και άλλα πολλά, πώς είναι δυνατόν να θεωρούνται ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αν δουλέψουν σε φροντιστήρια ως εκπαιδευτικοί; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ κύριε υπουργέ; Με τι λεφτά; Ποιος θα μας κολλάει ένσημα;Ας πάρουμε ένα παράδειγμα:
Ένας εκπαιδευτικός καλείται ωρομίσθιος για 2 ώρες τη βδομάδα. Νομίζω τα σχόλια περιττεύουν.
Ευτυχώς που μας αφήνουν το περιθώριο να δουλέψουμε ως ΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ στον ιδιωτικό τομέα!!! Το πρωί εκπαιδευτικός ωρομίσθιος και το βράδυ ...Δε πίστευα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τους ωρομίσθιους αλλά τελικά μπορούν. Τώρα είμαστε και παράνομοι!Και επειδή δεν έχει ακουστεί πουθενά καμία αντίδραση αρχίζω να πιστεύω δυο πράγματα: ή ότι αυτό δεν ισχύει ή ότι ισχύει και είμαστε όλοι παράνομοι.
Με εκτίμηση,
Βασιλειάδη Μάρθα
Ωρομίσθια εκπαιδευτικός Γερμανικών
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: