Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των Κοινωνιολόγων στον ΑΣΕΠ

Αξιότιμοι κύριοι,

Πριν από λίγες ημέρες γίναμε θεατές των προσπαθειών των πτυχιούχων ΠΕ13 να προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέσεις στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι προσπάθειες απέδωσαν και βρέθηκαν «εντός νυμφώνος» και μάλιστα με περισσότερες θέσεις από τον προηγούμενο διαγωνισμό που ήταν 24, αφού τελικά πήραν 30 θέσεις.

Κατά τραγική σύμπτωση μειώθηκαν δραματικά οι θέσεις των Κοινωνιολόγων ΠΕ10 από 24 που ήταν στον προηγούμενο διαγωνισμό σε 12.

Η αδικία είναι εμφανής, αφού σε παρεμφερείς ειδικότητες το ελάχιστο που έπρεπε να τηρείται είναι ο ίσος αριθμός υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Επειδή θέλουμε ως πολίτες αυτής της χώρας να συνεχίσουμε πιστεύουμε στις αρχές της Ισοπολιτείας και της Ισονομίας κι όχι να βλέπουμε ότι ισχύει η λαϊκή ρήση «αν δεν κλάψει το παιδί η μάννα δεν το ταΐζει», ελπίζω να αρθεί αυτή η αδικία πριν βγει η προκήρυξη.


Μ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: