Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Πότε θεωρείται κανείς πτυχιούχος για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών;

Πότε θεωρείται κανείς πτυχιούχος; Αν κάποιος τελειώσει τη σχολή του τον Ιούνιο του 2008, θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, χωρίς να έχει γίνει η ορκωμοσία του; Δηλαδή, για να θεωρηθεί κανείς πτυχιούχος πρέπει να έχει ορκιστεί ή αρκεί να έχει τελειώσει με τις υποχρεώσεις της σχολής του;
Όπως αναφέρει ο νόμος περί προσλήψεων, οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Αυτό αποδεικνύεται με επικυρωμένη φωτοτυπία του τίτλου σπουδών όπου αναγράφεται ο βαθμός και το έτος κτήσης του. Από τη σχολή σας είναι δυνατή η χορήγηση τέτοιου αποδεικτικού με την ολοκλήρωση των σπουδών σας και όχι με την ορκωμοσία, η οποία μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: