Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

A.Λυκουρέντζος: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ σε επόμενο νομοσχέδιο

"Το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των εργαζομένων εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ θα ρυθμιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο. Δήλωσα στην επιτροπή ότι δεν έγινε τώρα, γιατί θα ανέτρεπε τη σειρά των αναπληρωτών και ωρομισθίων, όπως έχει δημιουργηθεί με τις τωρινές προϋπηρεσίες και θα ετοιμαστεί για το επόμενο σχολικό έτος."
(Σημεία ομιλίας του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου «ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚOY ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ» Αθήνα, 16 Ιουλίου 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: