Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Μαζική φυγή δασκάλων και καθηγητών λόγω ασφαλιστικού νομοσχεδίου

6.500 δάσκαλοι και καθηγητές κατέθεσαν το 2007 αίτηση συνταξιοδότησης. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2006 ήταν μόλις 3.500. Φέτος υπολογίζεται ότι θα φύγουν περισσότεροι από 7.000 δάσκαλοι και καθηγητές αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη σχολική χρονιά λόγω της μεγάλης ανασφάλειας που επικρατεί και στους εκπαιδευτικούς εξαιτίας του ασφαλιστικού. Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει και η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο που αφορά "Θέματα προσωπικού ΥΠΕΠΘ και άλλες διατάξεις" σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται εφεξής η συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρά μόνο σε περιπτώσεις που συντρέχουν λόγοι υγείας ή σοβαροί οικογενειακοί λόγοι. Μεγαλύτερη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς και ένα άλλο σημείο της ρύθμισης σύμφωνα με το οποίο είναι αναγκασμένοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Αυγούστου και όχι έως τις 31 Αυγούστου που ίσχυε έως πέρυσι.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται να ισχύσει από φέτος και τις επόμενες μέρες θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από το ΥΠΕΠΘ για τη ενημέρωση των εκπαιδευτικών. Ωστόσο η ΟΛΜΕ αντιδρά στο θέμα αυτό και απαιτεί να υπάρχει δυνατότητα υποβολής παραίτησης των εκπαιδευτικών μέχρι την 30η Νοεμβρίου. Το τι θα γίνει τελικά θα φανεί μέσα στην εβδομάδα όπου θα συζητηθεί στη Βουλή το παραπάνω νομοσχέδιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξα λίγο και τις προκυρήξεις, και δεν έχω καταλάβει ακριβώς: Έχετε κάποιο πλαίσιο αιτημάτων?