Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΟΛΜΕ: Για το σχέδιο νόμου αναγνώρισης των ΚΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για το σχέδιο νόμου αναγνώρισης των ΚΕΣ


Ένα απαράδεκτο σχέδιο νόμου προωθεί για ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αναγνώριση των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών. Σκοπός και αυτής της προσπάθειας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα αναθεώρησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, είναι να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακόμη και κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος.
Με πρόσχημα, λοιπόν, τη δήθεν κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών διευρύνεται η εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προωθείται η περαιτέρω εξάρτησή της από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας.
Ας μη βιάζονται να πανηγυρίσουν όμως οι θιασώτες της ανεξέλεγκτης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τη συμπαράσταση και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, θα βρεθεί και πάλι απέναντί τους, υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ακυρώνοντας την όποια προσπάθεια μετατροπής της σε αγοραία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαιτούμε την κατάργηση των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών και τη μη εφαρμογή της οδηγίας 36/2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: