Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Υπόμνημα προς το ΥΠΕΠΘ σχετικά με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου
http//adioristoirethumnou.blogspot.com
Ρέθυμνο 04/07/08
ΠΡΟΣ:
- τον Υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη
- τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Λυκουρέντζο
- τον Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Διοίκησης, κ. Κουτρομάνο

Θέμα: Σχετικά με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Τις τελευταίες μέρες τα πολλά προβλήματα που εντοπίζονται στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη έχουν εντείνει τον προβληματισμό στους χώρους των εκπαιδευτικών σχετικά με το μέλλον της, και πιο ειδικά σχετικά με το αν θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχε ήδη ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη στελέχωση του προγράμματος με εκπαιδευτικό προσωπικό, φέτος μέχρι τώρα το ΥΠΕΠΘ δεν έχει στείλει την ανακοίνωση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους δεν έχει σχετική πρόβλεψη, οι καθηγητές δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα της χρονιάς που τέλειωσε, και τέλος, η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τη χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο δεν περιέχει καμία σχετική αναφορά.
Ζητάμε από το Υπουργείο την άμεση και δημόσια δέσμευση του ότι ο θεσμός της Π.Δ.Σ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και την επόμενη χρονιά ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνιά καθηγητών και μαθητών.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλα τα παραπάνω και προσδοκούμε στην άμεση απάντηση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: