Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Καταγγελία δασκάλων του 132ου Δημοτικού σχολείου προς τον συνήγορο του παιδιού

Προς τον συνήγορο του παιδιού

Οι δάσκαλοι του 132ου δημοτικού σχολείου Αθήνας ανησυχώντας έντονα για τις εξελίξεις στο σχολείο μας επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον συνήγορο του παιδιού στα εξής:
Οι παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας και στηρίζονταν σε διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα έχουν βίαια καταπατηθεί την σχολική χρονιά που διανύουμε με την ευκαιρία της αλλαγής της διεύθυνσης. Η πολυετής εργασία πάνω σε θέματα σεβασμού δικαιωμάτων των μαθητών μας είδαμε να αναστέλλεται βίαια και να αυτό να δημιουργεί ζητήματα σοβαρά σε όλους τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να αναφερθούμε στα εξής:

  • Το σχολείο σεβόμενο το δικαίωμα του κάθε παιδιού στην θρησκευτική του ελευθερία αποφάσισε για δύο περίπου χρόνια την αλλαγή της πρωινής προσευχής και την αντικατάστασή της από ένα ποίημα με απώτερο στόχο να μπορούν να προσεύχονται αλλόθρησκοι μαθητές οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία των μαθητών.
  • Οργάνωσε και εφάρμοσε για πέντε συνεχή χρόνια μαθήματα μητρικής γλώσσας στους μετανάστες μαθητές.
  • Παράλληλα με τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας οργάνωσε και μαθήματα ελληνικής γλώσσας στους γονείς μετανάστες ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους δασκάλους και να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους.
  • Σε συνδυασμό με τις δράσεις αυτές ο σύλλογος διδασκόντων προχώρησε και σε άλλες ενέργειες που αφορούν την γενικότερη στήριξη των οικογενειών των μαθητών μας και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών για την λειτουργία του σχολείου μας όπως ή βάρδια και η βελτίωση του κτιριακού προβλήματος.


Με τη έλευση του νέου διευθυντή είδαμε ότι με όλες αυτές οι δραστηριότητες του αναστάλθηκαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο νέος διευθυντής καθώς ανέλαβε καθήκοντα και μάλιστα πριν ενημερωθεί από το σύλλογο διδασκόντων για τις πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει διέκοψε όλες τις δραστηριότητες επικαλούμενος «άνωθεν εντολές». Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό έγινε την πρώτη μέρα άφιξης του και με τρόπο που σόκαρε γονείς, δασκάλους και μαθητές.
Οι δάσκαλοι του 132ου δημοτικού σχολείου θεωρούμε τόσο με τη στάση του διεύθυνση αλλά και γενικότερα με την τοποθέτηση της διοίκησης στα ζητήματα του προέκυψαν καταπατούνται αυτονόητα δικαιώματα των μαθητών μας και καλούμε τον συνήγορο του παιδιού να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.


Δάσκαλοι του σχολείου

πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: