Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Ενημέρωση από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Την Τρίτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου. Ύστερα από ένα σύντομο απολογισμό της δράσης του Συλλόγου, έγινε αρκετά διεξοδική συζήτηση πάνω στο ζήτημα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που ήταν και το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Η Γενική Συνέλευση ως προς το τι διεκδικούμε σχετικά με την Π.Δ.Σ αποφάσισε τα εξής:
  • Επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε πως μια από τις βασικότερες αιτίες υπολειτουργίας των προγραμμάτων Π.Δ.Σ είναι η υποχρηματοδότηση τους ζητάμε να στηριχθεί οικονομικά ο θεσμός της Π.Δ.Σ
  • Δεδομένου ότι ακούγονται κατά καιρούς προτάσεις τη διαχείριση της Π.Δ.Σ να την να αναλάβουν διάφορα μεγάλα φροντιστήρια και εκπαιδευτικοί όμιλοι λέμε όχι στην διαχείριση της Π.Δ.Σ από ιδιωτικούς φορείς
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους που απασχολούνται στην πρόσθετη και είναι εδώ και 16 μήνες απλήρωτοι.
  • Θεωρώντας πως απαραίτητη προϋπόθεση για την μη απαξίωση της Π.Δ.Σ είναι η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας της ώστε οι μαθητές που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να αρχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους και να μην υποχρεούνται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια ζητάμε την έναρξη της λειτουργίας προγραμμάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης το αργότερο μέχρι 20 Σεπτεμβρίου
  • Επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις στην πρόσθετη λειτουργεί στην ουσία σαν ένα μέσο προκειμένου να δημιουργούνται δίκτυα πελατειακών σχέσεων και να γίνονται οι συνάδελφοι όμηροι του εκάστοτε πολιτικού-πολιτευτή απαιτούμε οι προσλήψεις να γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Ως τέτοια θα μπορούσαν να θεωρηθούν η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου καθώς και διάφορα κοινωνικά κριτήρια (π.χ οικογενειακή κατάσταση)
  • Κατά την επιλογή να δίνεται προτεραιότητα σε όσους συναδέλφους δεν απασχολούνται ήδη σε άλλες θέσεις που μοριοδοτούνται για την πρόσληψη στο Δημόσιο (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κλπ)
  • Προκειμένου να κατοχυρώνεται η διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων απαιτούμε την κατάρτιση πινάκων με τα μόρια που συγκεντρώνει ο κάθε συνάδελφος καθώς και τη δημοσιοποίηση αυτών των πινάκων ώστε να είναι άμεσα ελέγξιμοι από όλους
Σχετικά με τον τρόπο που θα τα διεκδικήσουμε όλα αυτά αποφασίσαμε τα εξής:
  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση του Συλλόγου με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας στο Ρέθυμνο προκειμένου να του θέσουμε τα αιτήματα μας και να ζητήσουμε δεσμεύσεις.
  • Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό είμαστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας προκειμένου να ασκήσουμε την απαιτούμενη πίεση. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν εξορμήσεις του Συλλόγου στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας όλη την περίοδο υποβολής αιτήσεων για τη Π.Δ.Σ, θα γίνουν παρεμβάσεις σε τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα επιδιώξουμε να δώσουμε συνέντευξη τύπου και την τελευταία μέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για την Π.Δ.Σ θα πραγματοποιήσουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: