Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για διαγωνισμούς Εκπαιδευτικών, Μουσικών, Υπουργείου Οικονομικών, Τεστ Δεξιοτήτων

Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για τη διενέργεια τεσσάρων μεγάλων γραπτών διαγωνισμών αποσαφηνίστηκε. Από το Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή βάζει φωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων. Ο Γιώργος Βέης ήταν ξεκάθαρος ως προς τους χρόνους διεξαγωγής των εξετάσεων στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 350.000 υποψήφιοι.
Μουσικοί:
Ο πρώτος διαγωνισμός που θα διενεργηθεί θα είναι αυτός των Μουσικών. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου περίπου 500-700 υποψήφιοι από το συγκεκριμένο κλάδο θα κάτσουν στα θρανία για να διεκδικήσουν 120 θέσεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εξεταστέα ύλη έχει ήδη ανακοινωθεί. Η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως και τις 18 Ιουλίου.
Υπουργείο Οικονομικών:
Τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Θα προσληφθούν 962 μόνιμοι υπάλληλοι, 593 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 228 Τεχνολογικής και 141 Δευτεροβάθμιας. Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα προσληφθούν: ΠΕ Δημοσιονομικών 77, ΠΕ Εφορειακών 400, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού 16, ΠΕ Τελωνειακών 100, ΤΕ Εφοριακών 122, ΤΕ Τελωνειακών 36, ΤΕ Δημοσιονομικών 56, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού 1, ΔΕ Εφορειακών 120, ΔΕ Τελωνειακών 20. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, η εμπειρία, ο βαθμός της γραπτής εξέτασης και η εντοπιότητα θα κρίνουν το διορισμό μεταξύ περίπου 100.000 διεκδικητών των 972 θέσεων.
Test γνώσεων και δεξιοτήτων:
Το Νοέμβριο προγραμματίζεται η διενέργεια του μεγαλύτερου διαγωνισμού στο Δημόσιο, του τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων. Οι 176.500 υποψήφιοι από τις κατηγορίες της Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εξεταστούν σε ερωτήματα πολλαπλών επιλογών.Η εξεταστέα ύλη του γραπτού τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων περιλαμβάνει βασικές γνώσεις σχετικές με την ιστορία της ανθρωπότητας και τη γεωγραφία του πλανήτη, τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που τα διέπουν, τους θεσμούς, τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον πολιτισμό, την επικαιρότητα, την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, την αριθμητική αντίληψη κ.λπ.
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών:
Το Δεκέμβριο, πριν από τις εορτές, είναι το συντομότερο διάστημα για να γίνουν οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών. Αν, ωστόσο, δεν εξασφαλιστούν τα εξεταστικά κέντρα είναι πιθανό να μεταφερθεί ο μεγάλος διαγωνισμός στις αρχές του νέου έτους. Μετά την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης από το υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσει η έκδοση της προκήρυξης (Αύγουστος) και θα καθοριστεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις περίπου 80.000 υποψήφιοι και να προκηρυχθούν 6.500 με 7.000 θέσεις.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: