Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου συμμετέχει στην αντισύνοδο στα Χανιά

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου με αιχμή το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Στυλιανίδη υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να καταστρατηγήσει το σύνταγμα, επιτρέποντας την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, παρά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 16. Παράλληλα, επιτίθενται σε κάθε φωνή και πράξη υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης χαρακτηρίζοντάς την ως μειοψηφία.
Εμείς απαντάμε: Η συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας συνολικά δημιούργησε το μεγάλο κίνημα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και πέτυχε τη μη αναθεώρησή του. Ο χαρακτηρισμός μειοψηφία επιστρέφεται σε αυτούς που αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ξεχειλώνουν το ίδιο το Σύνταγμα και παρακάμπτουν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς και τις αποφάσεις τους.

Επειδή

  • Ο αγώνας των φοιτητών και των πανεπιστημιακών για τη δημόσια εκπαίδευση και την απόσυρση του νόμου – πλαισίου είναι και δικός μας αγώνας,
  • Η υποχρηματοδότηση που προωθεί το υπουργείο δεν περιορίζεται μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά εκτείνεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες και αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος της αδιοριστίας (ελαστικές σχέσεις εργασίας, συνάδελφοι που εργάζονται στην Π.Δ.Σ και μένουν απλήρωτοι για 17 ολόκληρους μήνες κτλ).
  • Απαιτούμε την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με αύξηση των δαπανών για την παιδεία,
  • Δεν ανεχόμαστε τις πρακτικές ακύρωσης των συνδικαλιστικών φορέων, μέσω της λειτουργίας άτυπων, χωρίς καμία εξουσιοδότηση οργάνων όπως η σύνοδος των πρυτάνεων, των οποίων τα συμπεράσματα χρησιμοποιούνται από το υπουργείο παιδείας κατά το δοκούν,
Αποφασίζουμε να συμμετέχουμε στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου της Κρήτης την Παρασκευή και το Σάββατο 13-14 Ιουνίου στα Χανιά.

Υ.Γ. Με έκπληξη είδαμε ότι στο πρόγραμμα επισκέψεών του στην Κρήτη, ο υπουργός τελικά δεν θα συμπεριλάβει το Ρέθυμνο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πιο χρήσιμο για τη δημόσια εικόνα του να κόβει κορδέλες εγκαινίων από το να έρθει αντιμέτωπος με την δίκαιη αγανάκτηση των Ρεθυμνιωτών για το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό μας. Υπενθυμίζουμε όμως ότι ο ρόλος του υπουργού είναι να σκύβει πάνω στα προβλήματα και να σχεδιάζει -και να δεσμεύεται- για λύσεις. Και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ως «λύση» την ιδιωτικοποίηση της παιδείας…

11/6/2008

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: