Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αιτήσεις αναπληρωτών από το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Θεσσαλονίκη, 2/06

H NEA ΡΥΘΜΙΣΗ–ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ:
ΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ … ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ!!

Με νέα ρύθμιση προκαλεί το ΥΠΕΠΘ όλους εμάς που εργαζόμαστε σε φροντιστήρια, τους εκπαιδευτικούς της εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για αναπληρωτές και ωρομίσθιους «όσοι διδάσκουν σε φροντιστήρια». Και ενώ προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ότι «μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, εάν προηγουμένως δεν παραιτηθούν με οποιονδήποτε τρόπο ή δεν αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.», δεν προβλέπεται
κάτι αντίστοιχο για τους ίδιους τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί, που μετά την κατάργηση της επετηρίδας, «μονιμοποιηθήκαμε» στην εργασιακή περιπλάνηση της μερικής απασχόλησης στα φροντιστήρια, του ωρομισθίου των 8 ευρώ, των απλήρωτων επιδομάτων, της μαύρης εργασίας, της απόλυσης κάθε χρόνο από τον ίδιο εργοδότη κλπ, έχουμε δικαίωμα να αιτηθούμε για αναπληρωτές μόνο εάν είμαστε άνεργοι! Αυτό υποστηρίζει ο παραλογισμός της νέας ρύθμισης. Αντίθετα όλοι αυτοί που εμπορεύονται την εκπαίδευση, που αποκτούν κέρδη από την εκμετάλλευσή τη δικιά μας αλλά και κάθε οικογένειας, νομιμοποιούνται να αιτηθούν, νομιμοποιούνται να είναι δάσκαλοι του δημόσιου σχολείου.
Ο πρωτοφανής αυτός αποκλεισμός των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια, προφανώς από ανάγκη και όχι από επιλογή, πρέπει να καταδικαστεί και η νέα ρύθμιση να αποσυρθεί. Και μαζί με αυτή όλη η πολιτική ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΕΕ που θεσμοθέτησε τη μερική απασχόληση αντί για την εξασφάλιση σταθερής εργασίας, που θεσμοθέτησε τον ΑΣΕΠ και την κατάργηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, αντί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
πηγη: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: