Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Υπόμνημα προς το ΥΠΕΠΘ σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου
http//adioristoirethumnou.blogspot.com
e-mail: adioristoirethumnou@gmail.com

Ρέθυμνο 09/06/08
ΠΡΟΣ:
- τον Υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη
- τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Λυκουρέντζο
- τον Διευθυντή Γενικής ΔιεύθυνσηςØ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Διοίκησης, κ. Κουτρομάνο
- τον Υπεύθυνο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την ύλη του ΑΣΕΠ
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φουτούχο

Θέμα: Υπόμνημα σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Δεδομένου ότι πλησιάζει ο επόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε μια σειρά από αιτήματα μας αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του:

  • Θεωρώντας την ύλη υπέρογκη για όλες τις ειδικότητες απαιτούμε την ουσιαστική μείωση της ανά γνωστικό αντικείμενο για όλους τους κλάδους.
  • Ζητάμε η ύλη να είναι βασισμένη στο γνωστικό αντικείμενο κάθε κλάδου και στα σχολικά εγχειρίδια. Προτείνουμε τα σχολικά εγχειρίδια ακριβώς επειδή είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται σήμερα στο δημόσιο σχολείο. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα στην επιτροπή θεμάτων να μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο υλικό από όπου θα ορίζει τα θέματα.
  • Για τον ίδιο λόγο ζητάμε για την δεύτερη θεματική ενότητα, δηλαδή για τα μαθήματα των παιδαγωγικών και της ειδικής διδακτικής, την δημοσίευση από τους αρμόδιους φορείς μιας ενδεικτικής βιβλιογραφίας.
  • Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαία την έγκαιρη ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του επόμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προκειμένου να έχει ο κάθε συνάδελφος τη δυνατότητα να προετοιμαστεί εγκαίρως.
  • Απαιτούμε ο κάθε υποψήφιος να έχει δυνατότητα πρόσβασης στο γραπτό του και να μπορεί να υποβάλει ένσταση επί του βαθμού του ήδη από την επόμενη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Όλες οι ενστάσεις να διερευνούνται σε διάστημα ενός μηνός πριν δηλαδή την κατοχύρωση των προσλήψεων.
  • Για λόγους διαφάνειας του διαγωνισμού θεωρούμε αναγκαία την επίσημη δημοσίευση των απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς ώστε να έχει ο κάθε συνάδελφος τη δυνατότητα να ελέγχει ο ίδιος την απόδοση του.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλα τα παραπάνω και προσδοκούμε στην άμεση απάντηση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: