Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΟΛΜΕ: Για τον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης

ΨΗΦΙΣΜΑ
για τον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας, οι οποίοι, επί μήνες, διεκδικούν ενωμένοι να απομακρυνθεί η χωματερή από την κατοικημένη περιοχή τους.
Απέναντι στο αίτημα των κατοίκων της Λευκίμμης το οποίο συνοδεύεται με την απαίτηση για ένα ολόκληρο επιστημονικό σχεδιασμό για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας η κυβέρνηση αντιπαράθεσε την ωμή και απροκάλυπτη βία.
Αποκλείστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ η νότια Κέρκυρα, έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ρίψη δακρυγόνων και χημικών, η Μ. Κουλούρη οδηγήθηκε στο θάνατο, ενώ, ταυτόχρονα, έχει εξαπολυθεί μια πρωτοφανής εκστρατεία συκοφάντησης των κατοίκων οι οποίοι παρουσιάζονται περίπου ως τρομοκράτες.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από τη Λευκίμμη και το νησί της Κέρκυρας.
Απαιτούμε να καταδικαστούν παραδειγματικά οι αυτουργοί του θανάτου της Μ. Κουλούρη.
Απαιτούμε να εισακουστούν ουσιαστικά οι προτάσεις των κατοίκων της Λευκίμμης και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης, στο πλευρό της νέας γενιάς, η οποία παραδειγματικά αγωνίζεται για ένα καλύτερο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: