Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.: Βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών


Η κυβέρνηση έχοντας από καιρό απολέσει το προσωπείο της σεμνότητας επιδίδεται με προκλητικό τρόπο σε ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών που αρνούνται να ενσωματωθούν και να υποταχθούν σ’ ένα σύστημα εξουσίας που επιφυλάσσει οφίτσια για τους ημέτερους και διώξεις για τους αντιπάλους της.
Ο Νίκος Γαλιατσάτος είναι συνδικαλιστής και αγωνιστής της Αριστεράς, με ήθος εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών της κυβέρνησης. Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης είχε αρνηθεί να ψηφίσει για την απόλυση συναδέλφου (η οποία μάλιστα είχε ήδη παραιτηθεί από την υπηρεσία), υλοποιώντας απόφαση της ΕΛΜΕ. Παρά την πρωτόδικη αθώωσή του από το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων και παρά τη μετατροπή της ποινής της ήδη παραιτηθείσας καθηγήτριας από απόλυση σε ολιγόμηνη παύση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, η δίωξη του Νίκου Γαλιατσάτου συνεχίζεται μετά από τις μεθοδεύσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Η σιδηρά πυγμή που επιδεικνύει το ΥΠΕΠΘ και η κυβέρνηση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ ισοδυναμεί με νέα δίωξη και ανάγεται πλέον σε νέο πολιτικό θέμα. Καταδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης σε κάθε ευκαιρία να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική – πολιτική άποψη και δράση και να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα. Αποκαλύπτει την πρόθεσή της να μετατρέψει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τους αιρετούς (όσους αντιστέκονται) σε όργανα που θα υλοποιούν την πολιτική της χωρίς παρεκκλίσεις στην υπηρεσία του κομματικού κράτους.
Σύσσωμο το εκπαιδευτικό – συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη στο συνάδελφο Νίκο Γαλιατσάτο και δηλώνουμε ότι ο κλάδος μας έχει τη δυνατότητα, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ενότητα και αλληλεγγύη, να σταματήσει τις τρομοκρατικές διώξεις.
Ιούνιος 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: