Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΟΛΜΕ: Απόφαση κόλαφος για τον προγραμματισμό του ΥΠΕΠΘ

Στη Μετασυνεδριακή Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε με άνετη πλειοψηφία ο απολογισμός του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ο σχεδιασμός για την επόμενη σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα:

Απολογισμός: Ψήφισαν Υπέρ 33 ΕΛΜΕ (56%), Κατά: 20, Λευκό: 6

Σε ψήψους: Υπέρ: 210 (57%), Κατά: 112, Λευκό: 47

Σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς: Ψήφισαν Υπέρ 36 ΕΛΜΕ(61%), Κατά: 19, Λευκό: 4

Σε ψήφους: Υπέρ: 214 (58%), Κατά: 115, Λευκό: 40

Επίσης, με συντριπτική πλειοψηφία η ΓΣ Προέδρων ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο απαιτεί την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ για τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς και καλεί τους Συλλογους καθηγητών "να λειτουργήσουν με την καθιερωμένη εκπαιδευτική και παιδαγωγική πρακτική, με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα. Να μην ενδώσουν σε άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις που πλήττουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και αμφισβητούν τις εργασιακές τους σχέσεις. Να απαιτήσουν να διασφαλισθούν οι όροι και οι συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Κανένα Σχολείο, Κανένας Διευθυντής, Κανένας Συνάδελφος δεν εφαρμόζει την οδηγία"


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 28/6/08


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι μια απαράδεκτη, σχεδιασμένη και επιθετική ενέργεια, που στοχεύει να κάνει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός φθηνού, πειθαρχημένου σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιταχθεί οργανωμένα στις προσπάθειες επιβολής της πειθάρχησης – αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ως βασικού μοχλού προώθησης του «σχολείου της αγοράς».
- Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου.
- Η ΟΛΜΕ θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και θα οργανώσει τις απαραίτητες κινητοποιήσεις για να ανακληθεί η εγκύκλιος
- Απαιτούμε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε καμιά εφαρμογή της εγκυκλίου
- Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων να λειτουργήσουν με την καθιερωμένη εκπαιδευτική και παιδαγωγική πρακτική, με την ευαισθησία και υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα. Να μην ενδώσουν σε άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις που πλήττουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και αμφισβητούν τις εργασιακές τους σχέσεις. Να απαιτήσουν να διασφαλιστούν οι όροι και οι συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
- Απαιτούμε από το ΥΠΕΠΘ να νομοθετήσει τώρα τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για τη λειτουργία των σχολείων (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κ.λπ.) και για το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών (κατάργηση της εργασιακής σχέσης του ωρομισθίου, προσλήψεις για την ΠΔΣ, μέτρα αντιμετώπισης της εργασιακής περιπλάνησης των εκπαιδευτικών και κατοχύρωσης της παιδαγωγικής τους ελευθερίας).
Κανένα σχολείο, κανένας Διευθυντής, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν εφαρμόζει την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ.


Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: