Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Σχετικά με τις ασάφειες σε θέματα του ΑΣΕΠ, του Σ.Τ

Στους Χημικούς ΠΕ 04.02 Τόσο στο θέμα 44. με την ελεύθερη ρίζα, ο πληθυντικός στην απάντηση που δόθηκε σωστή, επίσης σηκώνει παρερμηνεία (ασύζευκτο ηλεκτρόνιο θα ήταν πολύ σωστότερο) γιατί ζεύγος ασύζευκτων ηλεκτρονίων ως γνωστόν έχουν και μόρια που δεν είναι ελεύθερες ρίζες με γνωστότερο το νερό. Για παράδειγμα μια άλλη πιθανή απάντηση που έχει αυτή η ερώτηση λέει ότι ρίζες προέρχονται από διάσπαση ομοιοπολικού δεσμού και το προφανές λάθος είναι ότι δεν περιέχεται το επίθετο ομοιολυτική ενώ επίσης παραγωγή ριζών έχουμε λόγω της επίδρασης σε μόρια UV ακτινοβολίας.
Όμως από απαντήσεις που δεν είναι ακριβώς σωστή καμία πως να επιλέξει κανείς μια παρά μόνο στην τύχη;
Επίσης συμφωνώ με το συνάδελφο βιολόγο κ. Παπαμαργαρίτη ότι στο θέμα της βιολογίας με τη φωτοσύνθεση (65) σωστότερη απάντηση είναι η β.
Μήπως πρέπει να τοποθετηθούν επί των θεμάτων οι ενώσεις (ΕΕΧ κλπ) και να αναθεωρήσει πάλι ο ΑΣΕΠ για κάποια θέματα.
Τουλάχιστον ας δώσουν πάλι σωστές περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις για να μην αδικείται κανείς υποψήφιος.
Με εκτίμηση,
ΣΤ
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: