Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Σφάλμα στις απαντήσεις του ΑΣΕΠ στην Ιστορία

Απαράδεκτο και τρελό επίσης! Στην ερώτηση 65 στο γνωστικό αντικείμενο των Φιλολόγων για το μάθημα της Ιστορίας (Με ποια Διεθνή Συμφωνία παραχωρήθηκαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα) οι..... διανοούμενοι του ΑΣΕΠ δίνουν τη.....Συνθήκη των Σεβρών!!!! Εντάξει κύριοι εγώ είμαι ανιστόρητος και δεν το γνωρίζω, ενώ εσείς οι..... περισπούδαστοι το ξέρετε μια χαρά! Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας όμως οφείλω μια απάντηση στους ανιστόρητους ΑΣΕΠίτες:
- Με καμία από τις παραπάνω συνθήκες ΔΕΝ έγινε η παραχώρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα.
- Αντιθέτως, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (Δεκέμβρης 1913) προβλέπεται η παραχώρησή τους στην Ελλάδα, αφού πρώτα αποχωρίσει ο ελληνικός στρατός από τη Β. Ήπειρο. Αυτό αναφέρεται στα κάτωθι ιστορικά έργα:
α. Ιστορία Ελληνικού Έθνους τόμος ΙΔ, σελ. 354 και χάρτης σελ.355
β. Θέματα νεοελληνικής Ιστορίας Γ΄ Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης σελ. 49
Τέλος, επειδή μάλλον στηριχτήκατε στο "υπέροχο" βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου γενικής παιδείας , αναφέρεται (σελ. 85 τελευταία παράγραφο) πως με τη Συνθήκη των Σεβρών αναγνωρίστηκε η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αν. Αιγαίου!
Αν τώρα κύριοι του ΑΣΕΠ το ρήμα αναγνωρίζω με το ρήμα παραχωρώ είναι τα ίδια, τότε δεν γνωρίζω καλά ελληνικά και έχετε δίκιο.
Επιπλέον, προφανώς οι συγγραφείς του βραβευμένου έργου Ιστορία του Ελληνικού Έθνους δεν γνωρίζουν Ιστορία και όσα γράφουν αποτελούν ιστορικό σφάλμα, άρα θα πρέπει όσοι διαβάζουμε ιστορία από την ΙΕΕ να κινηθούμε δικαστικά εναντίον τους!
Ακόμα, θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά και εναντίον των συγγραφέων του βιβλίου ιστορίας κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, για τις ιστορικές ανακρίβειες που αναφέρουν!

Τελικά σε αυτόν τον τόπο είναι στραβός ο γιαλός ή απλά στραβά αρμενίζουμε;
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: