Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών

Γρήγορα αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ ο τελικός πίνακας διοριστέων θα εκδοθεί τέλη Μαΐου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αφού προηγουμένως βγουν οι πίνακες των επιτυχόντων και συνυπολογιστούν για όλους τους υποψηφίους ενδεχόμενες προσαυξήσεις. Ολα τα θέματα πολλαπλών επιλογών θα βαθμολογηθούν από τους ηλεκτρονικούς σαρωτές (σκάνερς), οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώνουν 3.000 γραπτά την ημέρα. Για τη διόρθωση των θεμάτων πλήρους ανάπτυξης το ΑΣΕΠ έχει εγκαταστήσει, στον 3ο όροφο της έδρας του, ειδικό βαθμολογικό κέντρο στο οποίο συμμετέχουν 200 εκπαιδευτικοί. Η αξιολόγηση των γραπτών θα γίνει από δύο βαθμολογητές που ορίζονται από το ΑΣΕΠ, χωριστά, με κλίμακα βαθμών από ένα (1) έως και εκατό (100). O αριθμητικός μέσος όρος των βαθμών των δύο βαθμολογητών αποτελεί το βαθμό του κάθε γραπτού. Οσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν τις βάσεις επιτυχίας (55 μονάδες) δικαιούνται προσαυξήσεις στο βαθμό της γραπτής εξέτασης με βάση: α) το βαθμό του βασικού πτυχίου, β) ενδεχόμενες μεταπτυχιακές σπουδές και γ) ενδεχόμενη προϋπηρεσία. Ο τελικός συνολικός βαθμός του διαγωνισμού για τον κάθε υποψήφιο είναι ο -προσαυξημένος με τα προηγούμενα κριτήρια- βαθμός της γραπτής εξέτασης.
Σύμφωνα με τις σχετικές διατυπώσεις των προκηρύξεων που αφορούν στους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών, «οι διοριστέοι θα κληθούν με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας να υποβάλουν δήλωση προτιμήσεως για διορισμό σε ορισμένη θέση και θα τους δοθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για τη διαδικασία διορισμού τους. Επί περισσοτέρων προτιμήσεων για την ίδια θέση θα τηρηθεί η σειρά της βαθμολογίας των δηλούντων. Οι προς πλήρωση θέσεις θα κατανεμηθούν κατά περιοχή και βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς και κατά κλάδο - ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού, με απόφαση του υπ. Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: