Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Ευρ.Στυλιανίδης: Διορίζονται φέτος 1.200 επιπλέον εκπαιδευτικοί από το 24μηνο-1.850 οι εκπαιδευτικοί του 30μηνου που διορίζονται εντός 5ετίας

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης στις 15 Ιουλίου στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου "Θέματα προσωπικού του ΥΠΕΠΘ και άλλες διατάξεις" διορίζονται φέτος 1.200 επιπλέον εκπαιδευτικοί από την κατηγορία του 24μηνου. Παράλληλα στην κατηγορία του 30μηνου, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, καταγράφηκαν συνολικά 1.850 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα διοριστούν εντός πενταετίας. Το απόσπασμα του λόγου του υπουργού Παιδείας στη Βουλή είναι το παρακάτω:

"Με τη ψήφιση του Νομοσχεδίου επιλύεται οριστικά το πρόβλημα της μακρόχρονης παραμονής στην αναπλήρωση χιλιάδων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με τη θεσμοθέτηση μέγιστου χρόνου παραμονής στον πίνακα αναπληρωτών στους 24 μήνες με την προϋπόθεση μίας επιτυχούς συμμετοχής στο ΑΣΕΠ διορίζονται φέτος 1200 εκπαιδευτικοί επιπλέον, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν συμπληρώσει ακόμη και 70 μήνες ως αναπληρωτές, και κατοχυρώνεται πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τους νέους αναπληρωτές, οι οποίοι θα γνωρίζουν τους κανόνες εξ’ αρχής, για το πότε και το πώς θα διοριστούν μόνιμα. Για κοινωνικούς λόγους μάλιστα διορίζονται εντός πενταετίας και οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσίες άνω των 30 μηνών, οι οποίοι δεν είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 1850 περίπου εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται επί πολλά έτη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι και οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι ήδη έγγαμοι με παιδιά και έχουν πτυχίο πάνω από 15 έτη".

Εδώ θα βρείτε όλη την ομιλία του Ευρ.Στυλιανίδη στη Βουλή που αφορά στις ρυθμίσεις που περιλαμβανει το νομοσχέδιο "Θέματα προσωπικού του ΥΠΕΠΘ και άλλες διατάξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: