Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση της alfavita.gr: Σχετικά με τον τελικό πίνακα κατάταξης αναπληρωτών-ωρομισθίων, την εγκύκλιο για τις αιτήσεις μονίμων κτλ

H alfavita.gr ολοκλήρωσε στις 3.30 το μεσημέρι την ενημέρωσή της από τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν 1) το μόνιμο πίνακα κατάταξης αναπληρωτών ωρομισθίων εκπαιδευτικών, 2) την εγκύκλιο για τις αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών 3) τη σειρά διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ, 40%, 30μηνο, 24μηνο) 4) την προσμέτρηση ή όχι της ιδιωτικής προϋπηρεσίας, 5) τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών - ωρομισθίων σε ΣΜΕΑ.
Δημοσιογράφος της alfavita.gr ενημερώθηκε από το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Κώστα Κουτρομάνο στα παρακάτω τα οποία η alfavita.gr παραθέτει με κάθε επιφύλαξη καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα απρόοπτα θέματα δεν επιβεβαίωσαν τις ημερομηνίες στις οποίες είχε δεσμευτεί το ΥΠΕΠΘ.

1. Κατόπιν δεκάδων εκατοντάδων ενστάσεων στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης διαπιστώθηκαν λάθη μετά από ελέγχους οι οποίοι αναμένονται να ολοκληρωθούν σήμερα το Τετάρτη 23/7 απόγευμα, το αργότερο αύριο Πέμπτη 24/7 το μεσημέρι (εκτός απροόπτου). Σύμφωνα με τα παραπάνω το ΥΠΕΠΘ ενημέρωσε την alfavita.gr ότι αύριο Πέμπτη 24/7, εάν δεν προκύψουν νέα προβλήματα θα ανακοινωθεί ο μόνιμος πίνακας κατάταξης των αναπληρωτών ωρομισθίων. H alfavita.gr λοιπόν, και κατόπιν των πιέσεων χιλιάδων επισκεπτών της ανακοινώνει (με κάθε επιφύλαξη) την ανεπίσημη δήλωση του Γενικού Διευθυντή κου Κώστα Κουτρομάνου για την αυριανή ανακοίνωση του μόνιμου πίνακα κατάταξης αναπληρωτών ωρομισθίων.

2. Αύριο Πέμπτη 24/7 σύμφωνα με την ίδια ανεπίσημη δήλωση της ίδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΠΘ στην ενημέρωση της alfavita.gr θα ανακοινωθεί και η εγκύκλιος για τη μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών. Σύμφωνα με την ανεπίσημη δήλωση του Κ.Κουτρομάνου εάν δεν παρουσιαστούν νέα εμπόδια στους ελέγχους του προσωρινού πίνακα κατάταξης αναπληρωτών και ωρομισθίων και στους τελικούς ελέγχους του 30μηνου και 24μηνου για μόνιμο διορισμό η εγκύκλιος θα ανακοινωθεί από το ΥΠΕΠΘ αύριο Πέμπτη 24/7. Σύμφωνα με την ίδια ανεπίσημη δήλωση και εφόσον η εγκύκλιος για πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη 24/7 η διορία για τις αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών θα είναι μέχρι την Τετάρτη 30/7.

3. Η σειρά διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών θα είναι η παρακάτω σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ: α) θα προηγηθεί το 30μηνο, β) θα ακολουθήσει το 24μηνο, γ) θα ακολουθήσει το 40%, δ) τελευταίοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

4. Διευθετήθηκε το θέμα της προσμέτρησης της ιδιωτικής προϋπηρεσίας. Ο Γενικός Διευθυντής κ.Κώστας Κουτρομάνος δήλωσε στην alfavita.gr ότι θα καταμετρηθεί τελικά η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία και οι ενδιαφερόμενοι θα δούνε τις αλλαγές στις θέσεις τους μόλις ανακοινωθεί ο μόνιμος πίνακας κατάταξης αναπληρωτών και ωρομισθίων.

5. Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών ωρομισθίων σε ΣΜΕΑ ετοιμάζονται με στόχο να ανακοινωθούν το επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού εξετάζονται με πολύ προσοχή εκατοντάδες καταγγελίες που αφορούν στις προϋπηρεσίες εκπαιδευτικών και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο δυσκολεύει τους υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ που το τελευταίο χρονικό διάστημα εργάζονται πέρα από τις δυνάμεις τους με αυξημένα ωράρια, για να μπορούν να ολοκληρώσουν το δύσκολο και σύνθετο έργο που αφορά τόσο τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών ωρομισθίων όσο και τη συγκέντρωση και διευθέτηση των κενών και τον έλεγχο των προϋπηρεσιών των 30μηνητών και 24μηνητών.

Η alfavita.gr παρουσιάζει με κάθε επιφύλαξη τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των πινάκων και της εγκυκλίου διορισμών κατόπιν πιέσεων χιλιάδων επισκεπτών της εκπαιδευτικών οι οποίοι περιμένουν με αγωνία απαντήσεις στα παραπάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: