Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

"Ανίκανοι να προσμετρήσουν προϋπηρεσία", επιστόλή εκπαιδευτικού

Επιστολή συναδέλφου προς το alfavita.gr

Στις 4 Ιουλίου του 2008 είχα προβεί σε διαδικασία ένστασης προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας διότι δεν είχε προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μου για την επιλογή εκπαιδευτικών στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση. Παρατηρώντας καθημερινά τις ανακοινώσεις σας γίνομαι δέκτης τραγελαφικών καταστάσεων που μόνο σε ελληνικά σχολεία θα μπορούσαν να συμβούν. Οι αρμόδιοι του Υπουργείου παιδείας ασχολήθηκαν μόνο με την προϋπηρεσία των αναπληρωτών και των ωρομισθίων και με εμάς που έχουμε κανονική προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία ούτε που μας έλαβαν υπόψη τους. Εκτός και αν τα παραπάνω δεν λογίζονται ως σχολεία. Βέβαια για να το ισχυρισθεί κανείς αυτό θα πρέπει να καταλύσει τους νόμους του Ελληνικού κράτους! Αξίξει δε να συμπληρώσω πως είναι τόσο εύκολο να πιστοποιηθεί η προϋπηρεσία μας από τις αρμόδιες αρχές που οι ανίκανοι αυτοί κύριοι ούτε αυτό το τόσο απλό δεν μπορούν να κάνουν. Τους πληρώνει ο ελλήνικός λαός για να μας κοροϊδεύουν. Κατά τα άλλα εμείς στα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουμε δικαιώματα! Ας έρθουν να δουλέψουν έστω και μια ημέρα μαζί μας ή απλώς να μας παρακολουθήσουν και θα καταλάβουν τι σημαίνει δουλειά.
(Σας κοινοποιώ την ένστασή μου)
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008,
Προς τη Δ/ΝΣΗ ΕΚΚΛ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ& ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Θέμα: Ένσταση για τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας στο διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.
Αξιότιμοι κύριοι,
Στις 30 Ιουνίου 2008, ανακοινώθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες με μόρια για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Στον πίνακα : ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΜΟΡΙΑ – ΔΙΑΤΑΞΗ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΒΑΣΕΙ ΜΟΡΙΩΝ και στον κλάδο ΠΕ 01 Θεολόγων προκύπτει πως καταλαμβάνω τη ....... θέση έχοντας μόνον ως προσαύξηση 2 μόρια, 1 για το μεταπτυχιακό τίτλο και 1 για το δεύτερο πτυχίο ..............
(ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ..................).
Όμως πουθενά δεν αναγράφεται η προϋπηρεσία μου ως εκπαιδευτικού που προκύπτει από τα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας που σας επισύναψα με την αίτησή μου και την οποία μπορείτε να βεβαιώσετε μέσω των δικών σας υπηρεσιών.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας, έτσι ώστε στους επόμενους πίνακες να φαίνεται η προϋπηρεσία μου που είναι 7,5 έτη τουλάχιστον.
Μετά τιμής
Σ.Μ.
Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: