Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Απορία εκπαιδευτικού σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων ωρομισθίων

Επιστολή συναδέλφου προς το alfavita.gr
Αγαπητό alfavita.gr,
Φέτος όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που δουλέψαμε στα ολοήμερα δημοτικά μείναμε έκπληκτοι, όταν είδαμε στους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών να μην έχουν προσμετρηθεί κάποια μόρια.
Η εξήγηση του Υπουργείου ήταν ότι:
Τα μόρια των ωρομισθίων στα Ολοήμερα υπολογίζονται εάν διαιρεθούν οι ώρες του κάθε μήνα με το 100 και στρογγυλοποίηση στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 0,5 στρογγυλοποιείται στο 0,5.
Από εσάς ζητάω αν σας είναι εύκολο, να ψάξετε το θέμα και να ρωτήσετε αν το ίδιο ισχύει σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δηλαδή αν ισχύουν τα παρακάτω ή οτιδήποτε άλλο.
* Τα μόρια των ωρομισθίων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα υπολογίζονται εάν διαιρεθούν οι ώρες του κάθε μήνα με το 100 και στρογγυλοποίηση στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 0,5 στρογγυλοποιείται στο 0,5.
* Τα μόρια των ωρομισθίων στα ΟΛΟΗΜΕΡΑ υπολογίζονται εάν διαιρεθούν οι ώρες του κάθε μήνα με το 100 και στρογγυλοποίηση στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 0,5 στρογγυλοποιείται στο 0,5.
* Εάν κάποιος καθηγητής διδάσκει συγχρόνως σε Ωρολόγιο Πρόγραμμα και σε ΟΛΟΗΜΕΡΑ τα μόρια κάθε μήνα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 1.
* Τα μόρια των ωρομισθίων στην Ενισχυτική (Γυμνάσια) ή στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα υπολογίζονται εάν διαιρεθούν οι ώρες του κάθε μήνα με το 87,5 και στρογγυλοποίηση στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 0,5 στρογγυλοποιείται στο 0,5.
* Τα μόρια των ωρομισθίων στην ΠΔΣ (Λύκεια) υπολογίζονται εάν διαιρεθούν οι ώρες του κάθε μήνα με το 87,5 και στρογγυλοποίηση στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Εάν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 0,5 στρογγυλοποιείται στο 0,5.
* Εάν κάποιος καθηγητής διδάσκει συγχρόνως σε Ενισχυτική (Γυμνάσια) και στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα μόρια κάθε μήνα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 1.
* Εάν κάποιος καθηγητής διδάσκει συγχρόνως στην ΠΔΣ και στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα μόρια κάθε μήνα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 1.
* Εάν κάποιος καθηγητής διδάσκει συγχρόνως σε Ενισχυτική (Γυμνάσια) και ΠΔΣ και στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα μόρια κάθε μήνα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 1.
* Εάν κάποιος καθηγητής διδάσκει συγχρόνως σε Ολοήμερα Δημοτικά και Ενισχυτική (Γυμνάσια) και ΠΔΣ και στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα μόρια κάθε μήνα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 1.
* Τα συνολικά μόρια υπολογίζονται αθροίζοντας τα μόρια κάθε μήνα και δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα του 1.
Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: