Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Αρνηση του ΙΔΕΚΕ να προσμετρήσει την προϋπηρεσία σε διάστημα χορήγησης αδείας κύησης και λοχείας

Επιστολή συναδέλφου προς το alfavita.gr

Είμαι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ 06) και για το σχολικό έτος 2007-2008 εργαζόμουν σαν ωρομίσθια καθηγήτρια στην Αθμια σε ολοήμερα δημοτικά (12 ώρες) από τις 26-10-2007 και στα ΣΔΕ Δράμας (6 ώρες) από τις 22-10-2007.
Από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας μου έως και τις 23 Ιανουαρίου τέθηκα σε άδεια κυήσεως και μετά λοχείας λόγω γέννησης του γιου μου στις 21 Νοεμβρίου.
Μετά από αίτησή μου για βεβαιώσεις προϋπηρεσίας διαπίστωσα ότι ενώ αναγνωρίστηκαν οι ώρες από την Π/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ κατά τη διάρκεια της άδειας μου-όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος-δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευση Ενηλίκων (σημειωτέον ότι φέτος για πρώτη φορά τους έτυχε ωρομίσθια καθηγήτρια να παίρνει άδεια κυήσεως και λοχείας). Και στις δύο περιπτώσεις-όπως φαίνεται από τις βεβαιώσεις- η χορήγηση άδειας βασίστηκε στις ίδιες διατάξεις. Αποτέλεσμα της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μου από τα ΙΔΕΚΕ είναι να μην εντάσσομαι στον πίνακα του 24μηνου για μερικά εκατοστά (συγκεκριμένα 64 ώρες).
Έχω στείλει επανειλημμένα fax στο ΙΔΕΚΕ και ουδέποτε έλαβα γραπτή απάντηση, ενώ προφορικά υποστηρίζουν ότι οι ώρες δεν αμείβονται, χωρίς ν αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που ζητάω είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, όπως άλλωστε τους επισήμανε και η Βθμια της Δράμας.
Σας παρακαλώ να εξετάσετε την υπόθεσή μου προτού καταντήσει η εγκυμοσύνη και η λοχεία μία περίοδο τιμωρίας.
Σ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: