Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΥΠΕΠΘ: Διευκρινίσεις για το 24μηνο, 30μηνο, τρίτεκνους και πολύτεκνους

Θέμα: Δίνονται διευκρινίσεις
Σχετ: Φ.361.1/363/64313/Δ1/16-05-2008 Εγκύκλιος

Με αφορμή ερωτήματα που μας υποβάλλετε, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Εκπαιδευτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τόσο στον πίνακα του 30μήνου όσο και στον πίνακα του 24μήνου, εξυπακούεται ότι μπορούν να εντάσσονται και στους δύο πίνακες.
2. Στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο.
3. Στο ανωτέρω σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι για τους κλάδους εκπαιδευτικών, για τους οποίους δεν προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, δεν απαιτείται η προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής σε διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό από τον πίνακα του 24μήνου.
4. Τα πιστοποιητικά και των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν ενταχθεί στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών – ωρομισθίων του σχολικού έτους 2007-2008 και απέκτησαν πρόσφατα την ιδιότητα του τριτέκνου ή του πολυτέκνου, θα διαβιβάζονται επίσης από τις Υπηρεσίες σας στην Κ.Υ. του ΥΠΕΠΘ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: