Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Δικαιολογημένα παράπονα ωρομισθίων για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας

Αρκετά παράπονα φτάνουν στην alfavita.gr για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των ωρομισθίων. Υπολογίζονται λιγότερες ώρες σε μια ομάδα εργαζομένων που αμείβεται ελάχιστα και περιμένει να «στήσει» μια στοιχειώδη προϋπηρεσία «τρέχοντας» σε όλη την Ελλάδα με την ελπίδα να διεκδικήσει με κάποιους όρους την πρόσληψή της στην δημόσια εκπαίδευση.

Αγαπητό alfavita,
Την Πέμπτη βγήκαν οι πίνακες των αναπληρωτών καθώς και ο ενιαίος για τους διορισμούς. Οι ωρομίσθιες φίλες μου και εγώ διαπιστώσαμε ότι τα μόριά μας δεν ήταν αυτά που είχαμε υπολογίσει σύμφωνα με τις ώρες που είχαμε δουλέψει. Πήγα στην δευτεροβάθμια της Καλλιθέας όπου μου διαβεβαίωσαν ότι δεν μπορούσα να κάνω ένσταση γιατί τα μόριά μου ήταν σωστά σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβαν έπειτα από αίτημα και άλλης ωρομισθίας αφού υπολογίσθηκαν μόνο οι 10 ώρες αντί των 12 που δουλεύαμε. Αυτό ίσχυσε άραγε και για τους αναπληρωτές; Για ποιο λόγο χτυπάνε τους ωρομισθίους άλλη μια φορά; Δε φτάνει που ξεκινήσαμε με 12 ευρώ μικτά και μας τα μειώσανε, που αυξήσανε την ώρα από 30-35 λεπτά σε 40, που βάλανε το μεγάλο διάλειμμα στο οποίο πρέπει να παριστάμεθα και να επιτηρούμε τα παιδιά απλήρωτοι;
Παρακαλώ όπως εξετάσετε αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: