Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Σχετικά με την προϋπηρεσία των ωρομίσθιων, της Δήμητρας Μπαρτζή

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτή είναι η έκφραση που ταιριάζει στην περίπτωση των ωρομισθίων. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε φέτος να μην προσμετράται η προϋπηρεσία που υπερβαίνει τις 50 ώρες το μήνα. Δηλαδή αν κάποιος ωρομίσθιος είχε κάνει σε ένα μήνα 56 ώρες σαν προϋπηρεσία υπολογίζονται οι 50ώρες και οι παραπάνω (πχ οι 6) χάνονται!
Αυτή η τακτική είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την εκμετάλλευση προς τους ωρομίσθιους. Πολλοί από εμάς πηγαίνουν να εργαστούν σε σχολεία που βρίσκονται σε άλλες πόλεις αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Φυσικά, δεν το κάνουμε για τα χρήματα που μας δίνουν, τα οποία ούτως ή άλλως είναι ελάχιστα. Ο μόνος λόγος είναι οι ώρες που θέλουμε να κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε προϋπηρεσία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο άδικο είναι αυτό όταν μας κόβουν τις επιπλέον ώρες πάνω από τις 50. Στο τέλος του Υπουργείο θα μας ζητήσει να το χρηματοδοτήσουμε που μας κάνει τη χάρη να είμαστε ωρομίσθιοι!
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΡΤΖΗ
Ωρομίσθια εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: