Σπάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας... Διεκδικούμε συλλογικά!

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008 και επιδιώκει να απαντήσει στην αναγκαιότητα συνεύρεσης και συσπείρωσης του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από κοινά αιτήματα και κοινούς σκοπούς. Πάμε ενάντια στη λογική του "κανιβαλισμού" και του ανταγωνισμού που μας επιβάλλεται. Λέμε όχι στην αντίληψη που λέει ότι αντίπαλος μας είναι ο συνάδελφος. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος του. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Τις συνέπειες του ατομισμού και του "ο καθένας μόνος του" τις βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και είδαμε που μας έχουν βγάλει. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «Φτάνει πια!»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδώ θα βρείτε το πανελλαδικό ψήφισμα

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης: Τι γίνεται με την προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία;

Η alfavita.gr έχει δεχτεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης αναπληρωτών και ωρομισθίων πολλά μηνύματα εκπαιδευτικών με τα οποία διαμαρτύρονται γιατί δεν έχει προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους στα ιδιωτικά σχολεία. Η alfavita.gr θα θέσει το ζήτημα στο ΥΠΕΠΘ και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ για την κατάρτιση του ενιαίου πίνακα διορισμών δεν προσμέτρησε στην δημόσια προϋπηρεσία μας και την υπάρχουσα ιδιωτική μας προϋπηρεσία κάτι που έγινε πέρυσι και που πάρα πολλοί συνάδελφοι διορίστηκαν.
Σε επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο δόθηκε η πληροφορία ότι αυτό έγινε με κεντρική εντολή ! ( από πέρυσι ως σήμερα δεν υπήρξε καμία νομοθετική ρύθμιση η μεταβολή στο θέμα αυτό ) Η προϊσταμένη του τμήματος με μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα μας είπε ότι η υπηρεσία καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ρυθμίσει το θέμα που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς συναδέλφους.
Αναπληρωτές με δημόσια και ιδιωτική προϋπηρεσία
18/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: